Recepten

Couscous

Couscous

Op zoek naar een lekker bijgerecht of gewoon een volledige maaltijd? Deze couscous is in beide gevallen heerlijk. Wist je dat dit een zeer populair gerecht uit Marokko is? couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durum tarwe.

Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd. Deze couscous variant met sinaasappelsap geeft een bijzondere smaak. Dit is één van de lekkerste varianten die ik tot nu toe geproefd heb. Hieronder het recept!

Couscous

Couscous 250 gram
Kokend water 200 ml
Rozijnen 100 gram
Bosui 1
Rode paprika 1
Verse sinaasappelsap 100 ml
Olijfolie scheutje
Verse koriander 2 takjes
Pijnboompitten 50 gram
Feta blokjes 100 gram
Peper en zout snufje

Wat heb je nodig:


  • Grote schaal
  • Huishoudfolie (of een deksel voor de schaal)
  • Citrus pers (of handpers)
  • Waterkoker of kokend water uit een pan of kraan

Hoe maak je couscous:


  1. Pers de sinaasappels in een kom en laat ondertussen het water koken in de waterkoker.
  2. Doe de couscous in de grote kom en giet hierover de sinaasappelsap en het kokende water doe hier een snufje zout en een scheutje olijfolie bij. Roer dit even goed door en sluit de kom af met plastic folie of de deksel. Roer dit regelmatig en laat dit 10 minuten staan om gaar te worden.
  3. Snij ondertussen de rode paprika, bosui en koriander in kleine stukjes.
  4. Proef na 10 minuten of deze gaar is (deze hoort zacht te zijn). Voeg daarna alle ingrediënten toe: de paprika, bosui, koriander, pijnboompitjes, rozijnen en feta blokjes.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Even goed roeren en klaar is je heerlijke couscous!

Porties

6

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter