Recepten

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Een feestje zonder gevulde eieren bestaat eigenlijk niet. Je kan er nooit genoeg van maken, want ze zijn zo op. Gevulde eieren kan je heel makkelijk zelf maken, wat heb je nodig? Eieren een beetje mayonaise, ketchup en kerriepoeder. Met een super gladde vulling zijn ze echt het lekkerst. Het kost wel even iets werk om alles te prakken en zeven, maar dan heb je ook wel echt de allerlekkerste gevulde eieren! Hieronder lees je hoe je het maakt. Kids zullen dit geweldig vinden om zelf te maken.

Gevulde eieren

Eieren 4
Mayonaise 1 eetlepel
Kerriepoeder 1 theelepel
Ketchup 1 theelepel
Zout een snufje

Wat heb je nodig:


  • Een spuitzak (of bus) met kartel opzetstuk
  • Tip: zeef
  • Optioneel: (garnering) paprikapoeder of een sliertje bieslook

Hoe maak je gevulde eieren:


  1. Kook de eieren (voor ongeveer 8-10 minuten) in kokend water, totdat ze hard gekookt zijn.
  2. Laat de eieren goed schrikken door ze direct in koud water onder te dompelen (dit zorgt ervoor dat je de schil er makkelijker af krijgt).
  3. Halveer de eieren horizontaal, zodat je twee gelijke helften krijgt (zie plaatje hiernaast).
  4. Haal met een theelepel het eigeel uit het ‘bakje’ en leg dit in een apart bakje.
  5. Met het eigeel ga je de vulling maken, voeg hier de mayonaise, ketchup, zout en een klein beetje kerriepoeder bij en prak dit goed met een vork. Dit kan ook in de keukenmachine. Prak tot het een egale massa is, dus prakken, prakken, prakken en daarna zeven!
  6. Zeven doe je vooral om de echte klontjes eruit te krijgen. Is niet het meest gezellige om te doen, maar je hebt wel een gevuld eitje zonder klontjes.
  7. Doe vervolgens dit mengsel in de spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwit bakjes.
  8. Strooi hier optioneel nog wat paprikapoeder op of garneer met een sliertje bieslook.

Zo heb je in een korte tijd heerlijke gevulde eieren geserveerd aan je gasten.

Tip: ook makkelijk van tevoren te maken, vul de bakjes pas op het laatste moment (voor serveren), de losse onderdelen kan je gemakkelijk in de koelkast bewaren.

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

99%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter