Recepten

Kaasfondue

Kaasfondue

Dit is een kaasfondue die echt de smaak van kaas heeft! Geen toegevoegde appelsap of wijn, maar gewoon puur kaas. Zelfs mijn kinderen smullen er van.

Dit recept gebruik ik altijd als ik ga kaasfonduen, niet alleen om het recept, maar ook om het handige lijstje met suggesties om mee te dopen. Zet alles snel op je lijstje met één druk op de knop!

Kaasfondue

Italiaanse kruiden kaas 500 gram
Belegen boeren kaas 50+ 500 gram
Prei 1
Knoflook 1 teentje
Roomboter 20 gram
Halfvolle melk 250 ml
Zaanse mosterd 1 theelepel
Maizena 2 eetlepels

Om mee te dopen:

Party knakworstjes 1 blikje
Kipfilet blokjes 200 gram
Stokbrood 1
Cherry tomaatjes 1 doosje
Parijse worteltjes 1 zakje
Komkommer 1
Katenspek 100 gram
Champignons 125 gram
Brocolli roosjes 1 zakje
Rode druiven 1 bakje
Bloemkool roosjes 1 zakje
Kriel aardappeltjes 100 gram

Wat heb je nodig:


  • Knoflookpers
  • Fonduepan, je shopt hem hier!
  • Houten pollepel

Kaas van de kaasboer

Tip: Wij laten ons vaak verrassen door de kaasboer. Hij weet de lekkerste en meest verrassende combinaties. Tevens kan hij de kaas makkelijk raspen met een machine.

Hoe maak je kaasfondue:


  1. Zet alle ingrediënten klaar waarmee je wilt dopen in je kaasfondue: champignons schoonmaken, katenspek in plakjes of rolletjes snijden. Stokbrood de oven in en in partjes snijden. En vergeet niet de knakworstjes op te warmen. Dit kan alvast op tafel worden gezet.
  2. De kaasfondue zelf: rasp beide soorten kaas grof. Laat dit stiekem al door de kaasboer doen. Dan hoef je het alleen maar beetje bij beetje in de pan te doen.
  3. Hak de prei en knoflook fijn.
  4. Smelt het klontje boter in een bakpan en smoor de prei en knoflook samen beetgaar. Zet het even aan de kant (van het vuur af).
  5. In een aparte kom meng de melk met de maizena. Roer even door om de maizena op te lossen.
  6. In een ruime pan (of je fonduepan), smelt de kaas. Blijf roeren zodat de bodem niet aankoekt.
  7. Er drijft nu een olielaag op de kaas, de combinatie melk/maizena met de kaas, zorgt ervoor dat het weer gaat binden.
  8. Voeg nu de melk met maizena in scheutjes toe en roer goed door met een houten lepel.
  9. Zie je nog olie drijven op de kaas? Voeg dan nog wat extra melk met maizena toe om het meer te laten binden.
  10. Roer als laatste het prei mengsel en de mosterd er doorheen.

Genieten van een lekker avondje kaasfondue. Ook ideaal voor met kinderen!

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter