Kruidkoek
Deze kruidkoek is een typisch Hollandse cake en helemaal niet moeilijk om te maken. Met een perfecte balans van kaneel, nootmuskaat en andere specerijen, doet deze denken aan vroeger. Ik maakte hem altijd voor de kleedjesmarkt. Super leuk en fijne herinneringen aan. Maak jij deze ook?
Kruidkoek
Donkerbruine basterdsuiker | 200 gram | |
Halfvolle melk | 200 ml | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 gram | |
Vanillesuiker | 1 zakje | |
Koek en speculaaskruiden | 1 eetlepel | |
Roomboter | een klontje | |
Zout | snufje | |
Ei | 1 |
Wat heb je nodig:
- Cakevorm 20 cm, je shopt hem hier!
Hoe maak je kruidkoek:
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 165 graden.
- Meng in een ruime kom de suiker, zelfrijzend bakmeel, melk, vanillesuiker, ei, zout en de koekkruiden.
- Mix dit met de mixer even door, zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Vet de cakevorm in met een klontje boter.
- Giet het mengsel in de cakevorm en plaats deze in de oven.
- Bak de kruidkoek in ongeveer 45-60 minuten af.
Laat hem uit de vorm afkoelen en als hij goed is afgekoeld, bewaar in een afgesloten bak.
Kijk hier voor nog meer lekkere cake recepten!