Recepten

Monchou taart

Monchou taart

Voor een monchou taart gebruikte ik tot nu toe altijd een pakje, totdat ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit eigenlijk zelf te maken. Eén van mijn favoriete taarten om te maken en een gegarandeerd succes! Wissel de bodem af met Bastogne of oreo koekjes voor een lekkere twist. Ga jij deze ook maken?

Monchou taart

Roomboter 300 gram
Monchou 400 gram
Digestive koekjes 250 gram
Slagroom 200 ml
Vanillesuiker 2 zakjes
Suikersbakkerspoeder 200 gram
Kersenvlaai vulling 2 blikjes

Wat heb je nodig:


  • Huishoudfolie
  • Taartvorm van 28cm
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Mixer, niet in huis? Je shopt hem hier!

Monchou taart – bodem


  1. Smelt 100 gram roomboter in een pan
  2. Verkruimel de koekjes in een ruime kom met een pollepel of anders in de foodprocessor
  3. Als de boter gesmolten is, haal deze van het vuur en meng de koekkruimels er door heen
  4. Bereid je taartvorm voor met bakpapier
  5. Giet de koekkruimel bodem in de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Zet deze in de koelkast om af te koelen voor ongeveer 30 minuten (tip: in de vriezer gaat het nog sneller)

Monchou taart – vulling


  1. Voordat je begint aan de vulling. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Mix de slagroom met vanillesuiker tot deze stijf is en zet deze even apart.
  3. Doe de monchou in een ruime kom en mix deze even los met een beetje suiker. Schraap ook even de randjes los, zodat de monchou met suiker goed door gemixt wordt en je geen klontjes meer ziet.
  4. Voeg vervolgens de rest van de suiker erbij en doe beetje bij beetje de roomboter erdoorheen.
  5. Meng met een spatel nu de slagroom door het monchou mengsel

In elkaar zetten


  1. Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling erop.
  2. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat de monchou taart voor minstens twee uur in de koelkast staan om stijf te worden.
  3. Doe net voor serveren de laatste laag op de taart: de kersen vlaai topping.
  4. Bewaar in een dichte bak of springvorm met folie erop in de koelkast.

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

2 uur

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
2 Reacties
  • Avatar
    Marleen 4 jaar geleden

    Beste Sandra, weet je zeker dat die roomboter door de roomkaas/suiker/slagroom moet? En: hoe voorkom je dan dat dat klontjes blijven? De taart staat nu op te stijven in de koelkast maar ik ben snel gestopt na 1 portie boter. Met lepel klontjes geprobeerd weg te wrijven… ben benieuwd!

    • Hoi Marleen, dankjewel voor je berichtje! Wat vervelend van de klontjes.

      Klontjes heb ik ook een paar keer gehad, dat kan twee dingen betekenen. Of je monchou was niet voldoende losgeklopt met de suiker, waardoor je klontjes monchou krijgt. Of de boter was nog te koud, waardoor de monchou niet goed met de boter is gemengd.

      Mijn tips:
      Alle ingrediënten op kamertemperatuur is eigenlijk best belangrijk, ik zal dat nog even in het recept wat duidelijker aangeven. Probeer in delen de suiker bij de monchou te voegen en zo ook in delen de boter erdoorheen. Wat kan helpen is bij het loskloppen van de monchou tussendoor even goed de monchou van de zijkant van je mixer kom los te maken met een pannenlikker, zodat alles goed mengt met de suiker. Als het goed is zou je met deze tips geen klontjes meer moeten krijgen.

      ~Sandra

Laat een reactie achter