Recepten

S’mores chocolade cupcakes

S’mores chocolade cupcakes

S'mores chocolade cupcakes

Bloem 100 gram
Cacaopoeder 20 gram
Witte basterdsuiker 140 gram
Roomboter 40 gram
Volle melk 120 ml
Ei (maat L) 1
Vanille extract 1/2 theelepel
Bakpoeder 1,5 theelepel
Zout een snufje
Melk chocolade 80 gram
Maria kaakjes 3 stuks
Eiwit Marshmallowschuim: 120 gram
Witte basterdsuiker Marshmallowschuim: 240 gram

S’mores chocolade cupcakes hoor je natuurlijk eigenlijk bij een kampvuur te eten maar bij het haardvuur of een waxinelichtje kan het natuurlijk ook. S’mores bestaan traditioneel uit een koekje, chocolade en marshmallow. Deze s’mores chocolade cupcakes zijn daarop gebaseerd; een chocolade cupcake, gesmolten chocolade, koekjeskruimel met getoast marshmallow schuim.

Wat heb je nodig:


  • Vorm voor 12 cupcakes + papiertjes, cupcake papiertjes shop je hier!

Hoe maak je de chocolade cupcakes:


  1. Verwarm je oven voor op 170 graden
  2. Doe de bloem en cacaopoeder in de kom van een standmixer (opzetstuk bisschop) en mix goed door elkaar
  3. Voeg de suiker, boter, bakpoeder en zout toe
  4. Mix alles op een lage stand door elkaar
  5. Mix in de mengkom de melk, het ei en het vanille-extract goed door elkaar
  6. Giet driekwart van het melkmengsel bij het beslag en mix het vervolgens op een hoge snelheid door elkaar
  7. Zet de mixer laag en giet de rest van het melkmengsel erbij
  8. Schraap met een spatel de zijkant goed schoon dat alles in het beslag wordt opgenomen
  9. Schep met een ijslepel in elk papiertje ongeveer dezelfde hoeveelheid beslag
  10. Zet de cupcakes 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven
  11. Laat de cupcakes afkoelen op een rek (niet in de vorm)
  12. Verkruimel de Maria biscuitjes in een zakje tot kleine kruimels

Hoe maak je het marshmallow schuim:


  1. Doe de eiwit en suiker in een vuurvaste kom en verwarm het au bain-marie terwijl je het met een garde door elkaar mixt
  2. Verwarm dit tot 50 graden (als je geen suikerthermometer hebt, dan moet het net té warm zijn voor je lip)
  3. Laat de mixer draaien tot het een zeer stevig schuim is
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en zet apart

Je chocolade cupcake opmaken:


  1. Schep een theelepel gesmolten chocolade op de chocolade cupcake en smeer uit. Spuit er toef marshmallow crème (binnen het chocoladevlak) op en verdeel de verkruimelde koekjes over de rest van de chocolade. Neem een crème brûlée brander en ga kort over het marshmallow schuim.

Porties

12

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

15 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter