Recepten

Zalmrolletjes met limoenricotta

Zalmrolletjes met limoenricotta

Deze zalmrolletjes met limoenricotta zijn een heerlijke variant van een zalmwrap. Ook een heerlijk borrelgerechtje en makkelijk om te maken. Ga jij je visite hier ook mee verrassen?

Heerlijk als amuse of als borrelhapje.

Zalmrolletjes met limoenricotta

Limoen 1
Ricotta 125 gram
Zout en peper 1 snufje
Gerookte zalm 200 gram
Basilicum 2 takjes

Wat heb je nodig:


  • Plastic folie
  • Een schone theedoek

Hoe maak je zalmrolletjes met limoenricotta:


  1. Pers de limoen uit klein kommetje
  2. In een andere ruime kom doe je de ricotta en voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Voeg hier een klein scheutje van je limoensap aan toe en roer dit door, tot het een geheel is geworden
  4. Doe nu je limoenricotta in een schone theedoek. Knijp nu het vocht grotendeels eruit. Het is beter smeerbaar en zal niet uit je zalmrolletje gaan lekken.
  5. Op je werkblad leg je een groot vel plastic folie (dit zorgt ervoor dat je de zalm makkelijk kunt rollen).
  6. Leg de zalm in plakjes op de folie in een vierkant over elkaar (maak met de plakjes 1 groot vierkant) en besprenkel deze met de limoensap en smeer de ricotta dun uit over de zalm.
  7. Dek dit weer af met een paar blaadjes basilicum.
  8. Ga nu over tot het rollen van de zalmrolletjes met limoenricotta. Pak het folie op en ga de zalm langzaam oprollen. Wikkel deze helemaal in als een rolletje. Het kan ook handig zijn om hiervoor een sushi roller te gebruiken (van bamboe).
  9. Laat deze vervolgens een uur in de koelkast rusten (anders vallen je rolletjes uit elkaar bij het snijden).
  10. Na een uur: verwijder de folie en snijdt met een scherp mes gelijke plakjes van de rol.

Klaar zijn je heerlijke zalmrolletjes met limoenricotta, kijk ook eens naar een andere variatie met zalm: de zalmwraps! Serveer op een mooie amuse lepel of in een etagère met andere hapjes.

Tip: je kan deze makkelijk een dag van tevoren maken!

Porties

8

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

1 uur

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter