Risotto met pesto
Ook zo dol op risotto? Ik heb nu een super lekker gerecht met risotto, pesto, doperwten en Parmezaanse kaas. Oprecht een heel gemakkelijk recept om te maken. Je hebt het zo op tafel staan.
Ben je in je eentje of met meer? Dit is heel makkelijk om te verdubbelen, zo maak je altijd genoeg.
Risotto met pesto
Groente bouillon blokjes | 2 | |
Kokend water | 1 liter | |
Roomboter | 30 gram | |
Ui | 1 | |
Risottorijst | 300 gram | |
Droge witte wijn | 100 ml | |
Doperwten | 450 gram | |
Groene pesto | 2 eetlepels | |
Parmezaanse kaas | 100 gram | |
Zout | Snufje |
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Hapjes- of wokpan
- Ons eigen recept voor groene pesto
Hoe maak je risotto met pesto:
- Los de bouillon op in 1 liter kokend water
- Snij de ui in kleine stukjes
- Smelt in de pan de boter.
- Bak de ui voor ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer tot alle korrels rondom met boter omhuld zijn.
- Schenk de witte wijn langs de rand in de pan en laat de rijst de wijn even goed opnemen.
- Schenk de bouillon in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de doperwten door de risotto. Laat dit nog een keer 5-10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. De rijst moet nog wel een bite hebben.
- Roer de pesto door de rijst en breng op smaak met wat zout.
- Schep de risotto in een diep bord of kom en schaaf de kaas eroverheen.
Extra: de wijn proef je uiteindelijk niet in het gerecht. Wil je graag zonder alcohol koken, voeg dan 100 ml extra groente bouillon toe in plaats van de witte wijn.