Blog

Jamie in 15 minuten

Jamie in 15 minuten

Jamie heeft het voor elkaar gekregen om nog sneller de lekkerste maaltijden op tafel te krijgen. In zijn boek ‘Jamie in 15 minuten’ legt hij stapsgewijs uit hoe jij heel snel aan tafel kunt na een lange dag hard werken. Lees meer

Zeef

Zeef

In elke keuken hoort een zeef te hangen. Zonder kan je eigenlijk geen poedersuiker en cacao toppings voor over je toetjes maken of de klontjes uit je bloem krijgen.

Wil je een hele heldere soep maken, je amandel meel fijn zeven? Ook dit is een stuk eenvoudiger te doen met een goede zeef.

Een aantal tips om bij het aanschaffen op te letten:

  • Een RVS variant kan ook de vaatwasmachine in. Dat is lekker makkelijk.
  • Zit er ook een oogje precies tegenover de handvat? Dan kan de zeef in de keuken hangen, maar ook boven een pan. Dan heb jij je handen vrij.
  • En let vooral op de fijnheid van de zeef, hoe fijner, hoe minder klontjes in je beslag.

Jamie Oliver 30 minute meals

Jamie Oliver 30 minutes meals

In 30 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel dankzij dit nieuwe boek ‘Jamie Oliver 30 minute meals. Lees meer

Herman den Blijker Dichtbij

Herman - Dichtbij

Herman den Blijker Dichtbij, maar soms ver weg. Lees meer

Gordon Ramsay Wereldgerechten

Gordon Ramsay Wereldgerechten

Voor Wereldgerechten heeft Gordon Ramsay zijn favoriete recepten uit de hele wereld bij elkaar gezocht. Lees meer

Springvorm

Springvorm

Eigen gemaakte taarten zijn natuurlijk het lekkerste. Een springvorm kan je daar goed bij helpen. Bak zelf een heerlijke taart of maak de bodem voor een heerlijk ander recept.

Doordat de meeste springvormen een anti-aanbaklaag hebben en een lekvrije bodem maak jij perfecte taarten en blijft de keuken schoon.

Een aantal tips om bij het aanschaffen op te letten.

  • Koop niet een te grote of te kleine springvorm. Tussen de 24 en 28 centimeter is een goede maat voor een taart.
  • Een anti-aanbaklaag voorkomt ook dat de taart beschadigd.
  • Wij gebruiken vrijwel altijd op de bodem van de springvorm bakpapier en vetten de springvorm in met roomboter.
  • Kijk goed of de vorm hoge temperaturen aan kan. Taarten bak je tussen de 150 tot 225 graden.
  • Wil je graag taarten mee kunnen nemen? Kijk of deze goed af te dekken is en wellicht optioneel een handvat heeft (je hebt ook hele handige taartvorm dozen met draagsysteem).

Hier een fijne versie van de springvorm, verkrijgbaar in verschillende maten

Kijk hier welke recepten er gemaakt kunnen worden met een springvorm.

Heel veel bakplezier!

IJsmachine

Ijsmachine

Hier maak je heerlijk ijs mee, yoghurtijs, sorbet ijs en heerlijk room ijs.

Een ijsmachine maakt snel, thuis ijs maken mogelijk. De machines hebben afhankelijk van het merk circa 30 minuten nodig om van uw ingrediënten heerlijk sorbet of roomijs te maken. De ijsmachines bestaan er in twee varianten: er zijn zelfvriezende en er zijn ijsmachines waarvan de bak voor gebruik enkele uren in de vriezer moet. Een ijsmachine houdt het ijs constant in beweging terwijl het bevriest. Hierdoor is er geen kristalvorming en krijg je heerlijk ijs zonder harde ijs kristallen. Ook al is de tweede variant wat duurder, ik kan je hem van harte aanbevelen. Je hebt echt binnen 30 minuten heerlijk ijs, zonder al teveel moeite!

Hier vind je een overzicht van alle ijsmachines die nu te koop zijn.

Heb je al een ijsmachine? Kijk dan hier voor al onze ijs-recepten.

Blender

Blender

Een blender, ook wel hakmolen genoemd, is een keukenapparaat dat kan mixen en pureren. De werking is vergelijkbaar met een staafmixer.

Het apparaat bestaat uit een motorblok dat scherpe messen in een kan aandrijft. Een deksel voorkomt dat de inhoud de kan verlaat terwijl de messen in bedrijf zijn. Doorgaans kunnen voor de motor verschillende snelheden worden ingesteld. In de kan kunnen vloeistoffen (sap, melk, etc.) worden gedaan tezamen met fruit (banaan, etc.) of groenten. Vervolgens wordt alles gepureerd en gemixt, waarna het gedronken kan worden.

Tip: sommige blenders kunnen ook ice crushen, dit is lekker voor een ijskoude smoothie (gemaakt met ijsblokjes), maar niet iedere blender kan dit. Ook wij hebben lekkere suggesties voor smoothies, bijvoorbeeld de aardbeien smoothie of de banaan smoothie, mjum!

Dit is een hele fijne blender!

Steelpan

Steelpan

Een handige steelpan mag eigenlijk niet ontbreken in een goede keuken. Een steelpan maakt het koken een stuk gemakkelijker. Het is niet alleen makkelijk om de aardappels en groenten in te koken. Bijvoorbeeld het au bain marie verhitten van chocolade voor allerlei heerlijke gerechten wordt hiermee een stuk gemakkelijker.

Tip: let erop dat de pan geschikt is voor de warmtebron in jouw keuken (check of je gas, inductie of keramisch hebt). Vrijwel alle steelpannen zijn vaatwasser bestendig, dus afwassen met de hand is in de meeste gevallen ook niet meer nodig (tenzij je geen vaatwasser hebt natuurlijk).

Klik hier voor onze favoriete steelpan

Keukenmachine

Kookgerei

Voor een hoop klussen in de keuken zijn deze multifunctionele apparaten zeer geschikt. Deeg kneden, pesto maken, noten hakken, groente en fruit en reepjes snijden, gehakt draaien en nog veel meer. Met een goede keukenmachine wordt het bereiden van gerechten een stuk eenvoudiger.

Inmiddels kan ik niet meer zonder mijn Kitchenaid, wat een fijn ding. Echter zijn er nog meer goede merken die ook goed werk doen voor een thuisbakker. Dit is een hele fijne mixer!

Tip: hoe krachtiger de motor hoe meer de mixer aan kan, sommige degen kunnen heel stug zijn, waardoor je apparaat het eigenlijk niet aan kan en uiteindelijk stuk gaat. Let er dan ook op dat je machine voldoende ‘kracht’ heeft om ook de moeilijkere degen en hakwerk aan te kunnen. Bij veel keukenmachines kan je uitbreidingen kopen, wat in sommige gevallen best handig kan zijn!