Recepten

Pasta

Pasta

Pasta

Durum tarwe 400 gram
Eieren 4

Er gaat niks boven eigen gemaakte pasta. Zelf pasta maken is erg gemakkelijk. Met een klein beetje oefening heb je binnen 20 minuten verse pasta. Pasta is in vele maaltijden te gebruiken. Zo kun je eenvoudig je eigen lasagne, tagliatelle of spaghetti maken.

Wat heb je nodig:


  • Kom
  • huishoudfolie
  • Pastamachine
  • Optioneel: Krachtige Mixer met deeghaak, je shopt hem hier!

Bereiding met de keukenmachine (deeg)


  1. Gebruik een krachtige keukenmachine, kneed het anders met de hand!
  2. Doe de meel en de eieren in de kom van de keukenmachine.
  3. Laat de keukenmachine op een laag toerental rustig het deeg bereiden.
  4. Als je er de duim in drukt en het veert mooi terug, dan is het deeg klaar.

Bereiding met de hand (deeg):


  1. Maak op het aanrecht een hoop van het meel.
  2. Maak een kuil in het midden en breek alle eieren in de kuil.
  3. Klop voorzichtig de eieren tot een geheel.
  4. Neem tijdens het kloppen telkens een beetje meel mee.
  5. Zorg ervoor dat het geheel stroperig wordt.
  6. Kneed de rest van het meel met de handen in de stroperige massa
  7. Kneed het deeg mooi soepel en egaal.
  8. Als je er de duim in drukt en het veert mooi terug, dan is het deeg klaar.

Pasta maken:


  1. Hier heb je een handig apparaat voor: een pasta machine.
  2. Verdeel het deeg in gelijke stukken (zie foto).
  3. Kneed het nog even goed door en ga op de laagste stand met de pastamachine het deeg uitrollen (stand 1).
  4. Haal het deeg door de machine en ga pas een stand omhoog als het een egale plak is.
  5. Herhaal het erdoorheen halen telkens 1 tot 2 keer per stand tot de uiteindelijke dikte van ongeveer stand 7 (bij maximum van 10 standen).
  6. Met het opzetstuk voor tagliatelle en spaghetti kan je deze vormen ervan maken, anders heb je lekkere plakken voor je lasagne!
  7. Kook het tot het beetgaar is, proeven is daarbij cruciaal en smaakgevoelig. Kook deze tussen de 3-5 minuten el dente.

Lekkere pasta gerechten:


Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter