Blog

Pastamachine

Pastamachine

Maak je eigen pasta met een stoere pastamachine. Er gaat natuurlijk niks boven heerlijk verse pasta in jouw eigen gemaakte gerecht. Natuurlijk hebben wij op Receptidee ook het recept staan voor pasta.

De meeste pastamachines zijn geschikt voor vier soorten pasta: lasagne, tagliatelle en spaghetti. Hierdoor heb je ruime keuze in gerechten die je kunt maken.

Een aantal tips om bij het aanschaffen op te letten.

  • De kop van de pastamachine is verwisselbaar. Hierdoor wordt het schoonmaken ook een stuk gemakkelijker en je kunt meer soorten pasta maken.
  • De pastamachine is goed vast te zetten aan een tafel of keukenblad. Let hierbij ook op de dikte van jouw eigen tafel of aanrechtblad!
  • De meeste pastamachine hebben een speciale coating waardoor de messen en walsen geen resten achterlaten in het deeg. Je wil geen ijzervijlsel in je deeg.
  • Wil je je handen vrij houden voor het deeg? Schaf een klein motortje aan om de walsen aan te drijven.
  • Een goede tip: als je in het bezit bent van een Kitchenaid is het opzetstuk voor de pastamachine echt een aanrader. Automatisch wordt je pasta door het apparaat gehaald. Geen gedoe meer met het draaien en beethouden van je pasta.

Bekende en goede merken zijn:

 

Categorieën

Auteur

Jan Avatar

Deel & Print