Aardbeien Romanoff
Aardbeien romanoff, een ijskoud toetje met een kleine bite. Dit lekkere toetje bevat namelijk een scheutje Grand Marnier. Gemaakt van verse aardbeien het allerlekkerste. Een combinatie van ijs, yoghurt, slagroom en aardbeien met een lekkere bite.
Wil je dit toetje alcohol vrij maken? Dat kan ook, laat de Grand Marnier eruit en het blijft een super lekker toetje. Om je vingers bij af te likken, echt genieten!
Wat heb je nodig:
- Bekijk recept: vanille ijs
- 2 grote glazen of schaaltjes
- Staafmixer, bekijk op bol
- Mesje
Aardbeien romanoff
150 gram | Aardbeien | |
125 ml | Slagroom | |
125 ml | Griekse yoghurt (dikke volle yoghurt) | |
2 eetlepels | Grand marnier | |
1 liter bak | Vanille ijs | |
2 zakjes | Vanillesuiker |
Hoe maak je aardbeien romanoff:
- Ontkroon alle aardbeien en was ze indien nodig.
- Snij de aardbeien in vieren. Leg ongeveer 4 aardbeien gesneden aan de kant, deze zijn voor de decoratie.
- Pureer de overige aardbeien fijn met de staafmixer (of een vork) en laat de aardbeienpuree even rusten
- Klop ondertussen de slagroom goed op. Voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe.
- Voeg de aardbeienpuree en de Grand Marnier toe aan de yoghurt en schep hier de opgeklopte slagroom doorheen. Roer alles voorzichtig door.
- Schep 2 bollen vanille ijs in 1 glas of schaaltje
- Giet hier de aardbeien vulling overheen
- Decoreer het geheel met de aardbeien die je aan de kant hebt liggen.
- Geniet van de zelfgemaakte aardbeien romanoff
Tip: Dit toetje is met koude aardbeien het lekkerst!
Tip: Om het recept alcoholvrij te maken kan de Grand Marnier weggelaten worden. Vooral onze kids (4 en 6 jaar oud) vinden dit toetje echt super lekker, zonder alcohol.
Nog geen reacties