Recepten

Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

Roomkaas 400 gram
Griekse yoghurt 200 ml
Poedersuiker 150 gram
Citroenrasp van 1 citroen 1
Vanille suiker 1 zakje
Bloem 23 gram
Eieren 2
San francisco koekjes naturel 200 gram
Roomboter 100 gram

Ik hou zo ontzettend van cheesecake! Dit is mijn versie met veel tips en trucs om het niet te laten mislukken.

Wat heb je nodig


  • Springvorm van 24cm, je shopt hem hier!
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Foodprocessor
  • Steelpannetje

De bodem


  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Bekleed je vorm met bakpapier
  3. Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur
  4. In de foodprocessor, verkruimel de koekjes en voeg deze toe aan de boter in het pannetje
  5. Meng even goed door
  6. Met een lepel verdeel de koekjes over de bodem van je vorm en druk het iets plat
  7. Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten in de oven, dit zorgt ervoor dat je bodem niet zo snel zompig wordt
  8. Laat de bodem nu goed afkoelen, desnoods stop je hem even in de koelkast of vriezer om dit proces wat te versnellen.

De vulling


  1. Begin met de roomkaas in de mixer kom, mix deze even door.
  2. Doe dan alle andere ingrediënten van de vulling erbij: yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanillesuiker en bloem
  3. Mix dit kort door elkaar tot het een egale massa is geworden. Tip: hoe korter je mixt met de mixer hoe minder kans op scheuren na het bakken

Bakken


  1. Haal je vorm uit de koelkast
  2. Giet nu de vulling in de vorm
  3. Bak de cheesecake af voor 25 minuten, laat vervolgens nog 5 minuten afkoelen in de oven met de deur dicht
  4. Als je de cheesecake uit de oven haalt, laat het op kamertemperatuur komen. Het klopt dat het nog een beetje jiggly is. Het liefst laat je het gewoon tot de volgende dag buiten de koelkast staan. Gaat de cheesecake te warm de koelkast in, dan kan deze alsnog schiften.
  5. De volgende dag is je cheesecake goed om te serveren. Serveer je te snel dan is de vulling nog niet voldoende gestold en kan deze uitlopen. Kom niet in de verleiding om hem eerder aan te snijden.

Anti-scheur tips


  • Laat je cheesecake echt nog even van de schrik bekomen door de oven dicht te laten nadat je hem hebt uitgezet.
  • Grote temperatuur verschillen zorgen ervoor dat je cheesecake scheurt, laat hem dan ook op het aanrecht een paar uur, het liefst tot de volgende dag goed afkoelen.
  • Zorg er voor dat je cheesecake helemaal op kamertemperatuur is, voordat je hem in de koelkast plaatst.
  • Klop je mix niet te lang, want hoe luchtiger hoe meer kans op scheuren achteraf.

Variatie tip: bedek de bovenkant met wat lekkere warme kersen, blauwe bessen of frambozen (b.v. met diepvries fruit van de AH).

Bewaren kan voor 2-3 dagen in de koelkast, je zal alleen merken dat de bodem wat nattig kan worden. Probeer daarom zoveel mogelijk condensvorming te voorkomen door in een niet geheel afgesloten bak of met folie bekleed de cheesecake in de koelkast te bewaren.

Nog andere variaties proberen? Zie:

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

93%
Eén reactie
  • Avatar
    Rob swets 13 jaar geleden

    Nou ik heb hem mogen proeven en ik kan zeggen hij was heerlijk.
    Een aanrader.

Laat een reactie achter