American Cheesecake

American Cheesecake

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

1 uur

American cheesecake

biscuitjes (digestive, ook lekker: oreo of bastogne) 200 gram
roomboter 90 gram
kaneel 1 eetlepel
naturel roomkaas (philadelphia of monchou) 400 gram
creme fraiche 400 ml
eieren 3
witte basterdsuiker 200 gram
sinaasappel 1 kleine
citroen 1 kleine


Heel erg machtig deze American cheesecake, maar een oooh zo lekkere taart. Weer eens wat anders dan een standaard appeltaart of kwarktaart, met een heerlijk frisse nasmaak. Ideaal voor verjaardagen en makkelijk een dag van tevoren te maken.

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine (of verkruimel ze met je handen) tot gruis of hele kleine stukjes.
  2. Smelt vervolgens de roomboter in een steelpan en als deze gesmolten is voeg hierbij de kaneel (alleen bij de digestive biscuitjes) en de koekjes. Meng dit even goed door elkaar tot het een klont wordt.
  3. Doe bakpapier om de bodem van de springvorm en vet deze in met een klein klontje roomboter.
  4. Doe het koekjesmengsel hierin en druk het goed plat aan. Je hebt nu een platte koekjesbodem in je springvorm.
  5. Zet de springvorm even weg in de vriezer of koelkast (het moet even goed afkoelen).
  6. Pers de sinaasappel en citroen uit in een apart kommetje.
  7. Verwarm de oven (heteluchtoven) voor op 120 graden.
  8. Klop vervolgens (met de mixer) de roomkaas en het sinaasappel/citroensap tot een dikke egale crème.
  9. Voeg hier de 2 eieren en 1 eidooier aan toe.
  10. Voeg hier vervolgens de suiker en de crème fraîche toe.  Let op: klop niet te lang!
  11. Klop het overgebleven eiwit stijf (zorg voor een schone kom en neem deze desnoods af met een beetje citroen, anders wordt je eiwit niet stijf) en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
  12. Haal de springvorm uit de koelkast/vriezer en stort de kwarkmassa in de springvorm.
  13. Bak de American cheesecake voor ongeveer een uur op 120 graden.
  14. Laat als dit gereed is de taart goed afkoelen in de vorm en zet deze in de koelkast. De taart heeft een prachtige goudbruine korst en is nu nog wat drillerig, maar je zult zien dat de volgende dag (of minimaal 6 uur later) een heerlijke stevige American cheesecake tevoorschijn komt!

Tip: ook lekker met wat geraspte sinaasappel of citroenrasp (schil) door het kwarkmengsel

Variatie tip: bedek de bovenkant met wat lekkere warme kersen of frambozen (diepvries fruit AH).

Deel & Print

Eén Reactie

  1. Avatar
    Rob swets 9 jaar geleden

    Nou ik heb hem mogen proeven en ik kan zeggen hij was heerlijk.
    Een aanrader.

Laat een reactie achter