Bitterkoekjes
Bitterkoekjes zijn heerlijke koekjes die eigenlijk overal wel bijpassen. Heb je iets nodig voor bij de koffie, of lekkere zoete trek, dan zijn bitterkoekjes zo gemaakt. Voor de beginnende chef is het een goed recept om mee te oefenen. En de beloning is natuurlijk ook heerlijk.
Met dank voor het recept aan onze trouwe volger Brenda.
Wat heb je nodig:
- Bakpapier, bekijk op bol
- Bakplaat
- Oven
Bitterkoekjes
150 gram | Amandelen | |
150 gram | Witte basterdsuiker | |
1 theelepel | Amandel extract | |
2 | Eiwitten |
Hoe maak je bitterkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 190 graden (175 graden bij een hete lucht oven).
- Maal de amandelen samen met de poedersuiker fijn.
- Voeg de 2 eiwitten en de amandel extract toe.
- Maak een mooi deeg van het geheel. Kneed het goed door.
- Maak kleine bolletjes van het deeg en verdeel de bolletjes over de bakplaat.
- Druk de bolletjes voorzichtig plat. Hoe mooier je dit doet hoe ronder de koekjes zullen worden.
- Schuif de bakplaat met de bolletjes in de oven en wacht 15 minuten.
- Klaar! Je hebt overheerlijke bitterkoekjes.
Tip! Met de overgebleven eidooiers kan je heerlijke broodpudding maken.
Nog geen reacties