Bladerdeeg hapje met champignon vulling

Bladerdeeg hapje met champignon vulling

Porties

12

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

15 min

Boodschappenlijstje

Champignons 250 gram
Bladerdeeg 6 velletjes
Ui 1
Ketjap manis 50ml
Verse basilicum 2 steeltjes
Peper en zout snufje
Ei 1


Binnenkort een leuk feestje? Dit bladerdeeg hapje met champignon vulling is weer eens wat anders en ook nog eens vegetarisch. Dit kan je super makkelijk van tevoren maken en afbakken voor het moment dat je het nodig hebt. In een wat grotere variant is dit ook een lekker voorgerechtje. Kijk hier voor het recept!

Aantal hapjes: 6 personen (12 bladerdeeg hapjes)

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigheden:

  • SteelpanBladerdeeg hapje met champignon vulling
  • Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Ontdooi de velletjes bladerdeeg
  3. Snij de champignons, basilicum en de ui in kleine stukjes
  4. Bak in een pan de ui tot deze lichtbruin is, doe vervolgens de champignons erbij
  5. Voeg na een paar minuutjes bakken een flinke scheut ketjap toe, de basilicum en een beetje zout en peper
  6. Bak het geheel tot er geen vocht meer uit de champignons komt (anders wordt het bladerdeeg niet helemaal gaar) en zet het even op zij.
  7. Snij de velletjes bladerdeeg door de helft, zodat je een rechthoek krijgt.
  8. Leg aan het uiteinde van het bladerdeeg een hoopje van het mengsel en rol dit vervolgens op (het is niet erg als het aan de zijkanten wat uitsteekt).
  9. Leg deze op een bakplaat en bestrijk met een beetje geklutst ei
  10. Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 15 minuten bruin.

Heerlijk smullen van dit bladerdeeg hapje met champignon vulling!

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter