Boerenomelet
De boerenomelet is een eenvoudige maar volledige maaltijd met zeer veel variatiemogelijkheden. Als je zin hebt in iets anders dan is de boerenomelet een prima keuze.
Je kunt helemaal zelf bepalen welke variatie jij neemt, het is maar net waar je trek in hebt! Ook zeer geschikt voor de vegetarische eters onder ons.
Wat heb je nodig:
De basis:
- Koekenpan, bekijk op bol
- Spatel
Variaties:
- Spek, aardappelen, doperwten, champignons en uien
- Kipfilet, doperwten, champignons en uien
- Garnalen en roerbakgroente
- Ham, champignons en doperwten
- Kalkoenfilet, fijn gesneden prei, aardappelen en doperwten
- Aardappelen, doperwten, champignons en uien
Ook lekker om kruiden zoals: peterselie, bieslook en knoflook eraan toe te voegen.
Tip: bak eerst even de variatie ingrediënten apart in een pan, voor het lekkerste resultaat.
Boerenomelet
4 | Eieren | |
snufje | Zout | |
1 | Ui | |
100 gram | Spekreepjes | |
1 klein blikje | Doperwten | |
100 gram | Hamblokjes | |
1/2 | Prei | |
3 | Champignons |
Hoe maak je een boerenomelet:
- Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olie of klontje boter
- Maak de boerenomelet mix.
- Breek de eieren in een ruime schaal en voeg de variatie ingrediënten toe (al dan niet gebakken). Kluts het geheel met een vork of klopper. Voeg eventueel zout en peper toe.
- Schenk het mengels in de inmiddels opgewarmde pan. Verspreid alles goed door de pan iets te bewegen.
- Bak het geheel ongeveer 5-8 minuten per kant op een laag vuurtje tot het geheel mooi goudbruin is.
- Na een kleine kwartiertje heb je een heerlijke boerenomelet. Eet smakelijk!
Tip: Het draaien van een omelet gaat het makkelijkste door de omelet eerst op een bord te schuiven en vervolgens de pan op het bord te plaatsen. Draai het geheel in de pan.
Er zijn vele variaties mogelijk, je zult jezelf elke keer weer verrassen. Weet jij een heerlijke combinatie en staat deze hier niet vermeld? Laat het weten!
Nog geen reacties