Chocolate chip cookies
Je herkent echte chocolate chip cookies omdat ze heel erg lekker zijn en gevuld met lekkere grote brokken chocolade. Versgebakken het lekkerst en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ga jij deze heerlijke cookies ook uitproberen?
Wat heb je nodig:
- Mixer, bekijk op bol
- Zeef
- Spatel
- Rooster
- Bakplaat
- Bakpapier
Chocolate chip cookies
115 gram | Roomboter | |
100 gram | Donkerbruine basterdsuiker | |
100 gram | Witte basterdsuiker | |
150 gram | Zelfrijzend bakmeel | |
150 gram | Pure chocolade | |
1 zakje | Vanille suiker | |
1 | Ei | |
1 snufje | Zout |
Hoe maak je chocolate chip cookies:
- Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden.
- Klop in een ruime kom met de mixer de boter en de donkerbruine, witte en vanille suiker.
- Klop hier ook het ei doorheen en voeg vervolgens het meel en een 1/2 theelepel zout toe.
- Snij de chocolade in redelijke stukjes (het is maar net hoe groot je de stukjes in je koekjes wilt).
- Meng met een spatel de chocolade door het mengsel en klaar is je beslag.
- Verdeel het deel in kleine koekjes (bolletjes) op de bakplaat. Je zal het waarschijnlijk in meerdere batches moeten bakken (minimaal 2x).
- Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
- Als de chocolate chip cookies klaar zijn in de oven leg deze dan op een afkoelrooster om goed af te koelen (+/- 1 uur). Als ze zijn afgekoeld zal je zien dat de koekjes hard worden (ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen).
ik vond ze echt heerlijk, makkelijk te maken. waren op voordat ik ze in een doosje kon doen