Geitenkaassouffle met rode ui

Geitenkaassouffle met rode ui

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

25 min

Geitenkaassouffle met rode ui

rode ui 1
eieren 4
bloem 60 gram
roomboter 60 gram
geitenkaas 140 gram
volle melk 325 ml
zout en peper (naar smaak) snufje


Een smaakvol voorgerechtje van geitenkaassouffle met rode ui. Het was grappig om te zien hoe het deeg uiteindelijk zo’n mooie soufflé werd, dat had ik niet verwacht! Leuk om eens te proberen, en natuurlijk ook nog eens heel erg lekker.

Benodigdhedengeitenkaassoufle

  • Ovenvaste kommetjes

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Verhit de boter in een steelpan en voeg de ui toe.
  3. Laat de ui ongeveer 5 minuten bruin worden in de pan, doe vervolgens de bloem erbij.
  4. Roer dit geheel ongeveer twee minuten tot het lichtbruin is geworden.
  5. Giet vervolgens in delen de melk erbij en roer tot deze een dikke saus is geworden.
  6. Laat vervolgens het mengsel goed afkoelen.
  7. Splits de eieren en klop het eiwit op tot stijve pieken en snijdt de geitenkaas in kleine blokjes.
  8. Vermeng bij de saus (welke is afgekoeld) nu naar smaak zout en peper, het eigeel en de geitenkaas.
  9. Spatel nu het eiwit luchtig door de saus (niet teveel roeren, anders is het deeg niet luchtig genoeg).
  10. De geitenkaassouffle met rode ui ziet er heel grappig uit (niet lekker), net een soort deeg, maar als het uit de oven komt eet je je vingers erbij op!
  11. Verdeel nu het mengsel over de kommetjes en zet deze in een braadslee. Giet hier vervolgens voor 2/3 van de kommetjes aan kokend water bij en laat deze au bain marie in de oven voor 20 – 25 minuten gaar worden (de bovenkantjes moeten licht gebold en lichtbruin zijn).
  12. En klaar! De geitenkaassouffle met rode ui kan worden geserveerd.

Eet smakelijk!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter