Recepten

Geitenkaas soufflé

Geitenkaas soufflé

Een super lekker voorgerechtje: geitenkaas soufflé. Het was grappig om te zien hoe het deeg uiteindelijk zo’n mooie soufflé werd, dat had ik niet verwacht!

Leuk om eens te proberen en ook nog eens heel erg lekker.

Geitenkaas soufflé met rode ui

Rode ui 1
Eieren 4
Bloem 60 gram
Roomboter 60 gram
Geitenkaas 140 gram
Volle melk 325 ml
Zout een snufje
Peper een snufje

Wat heb je nodig:


  • Ovenvaste kommetjes. Niet in huis? Je shopt ze hier!

Hoe maak je geitenkaas soufflé:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Snij de rode ui in kleine blokjes.
  3. Verhit de boter in een steelpan en bak de ui in ongeveer vijf minuutjes bruin.
  4. Voeg nu de bloem toe en roer dit geheel ongeveer twee minuten tot het lichtbruin is geworden.
  5. Giet vervolgens in delen de melk erbij en roer tot dit een dikke saus is geworden.
  6. Laat vervolgens het mengsel goed afkoelen.
  7. Splits de eieren en klop het eiwit op tot stijve pieken
  8. Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
  9. Vermeng bij de saus (welke is afgekoeld) nu naar smaak zout en peper, het eigeel en de geitenkaas.
  10. Spatel nu het eiwit luchtig door de saus (niet teveel roeren, anders is het deeg niet luchtig genoeg).
  11. Verdeel nu het mengsel over de kommetjes (vul ze tot net onder de rand) en zet deze in een braadslee.
  12. Giet in de braadslee vervolgens voor 2/3 van de kommetjes aan kokend water en laat deze au bain-marie in de oven voor 20 – 25 minuten gaar worden (de bovenkantjes moeten licht gebold en lichtbruin van kleur zijn).
  13. En klaar! De geitenkaas soufflé kan worden geserveerd.

Eet smakelijk!

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

25 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter