Recepten

Goudbruin gebakken kipfilet

Goudbruin gebakken kipfilet

Goudbruin gebakken kipfilet

Kipfilet 300 gram
Spekjes of hamblokjes 50 gram
Rozemarijn 1 theelepel
Olijfolie een scheutje


Heerlijk goudbruin gebakken kipfilet. Normaal moet je daar heel lang op wachten. Met een paar kleine trucjes kan het vele malen sneller en is de kip ook goed gaar. Dus mocht je weinig tijd hebben, maar toch goed willen eten? Lees gauw verder hoe je kip lekker vlot bereiden kan.

Benodigdheden:

  • Deegroller of vleeshamer
  • Koekenpan
  • Bakpapier
  • Peper en zout

Hoe maak je deze lekkere kipfilet:


  1. Leg de spullen die je nodig hebt klaar op het aanrecht
  2. Zet de koekenpan op het vuur met een beetje olie / boter.
  3. Snij de kipfilet in eerlijk verdeelde stukken. Liefst zo plat mogelijk.
  4. Leg de kipfilet op het bakpapier en voeg naar smaak wat rozemarijn, peper en zout toe. Pak het vervolgens in. Zorg ervoor dat de kipfilet niet dubbel gevouwen zit!
  5. Pak de deegroller of vleeshamer en sla de kipfilet platter.
  6. De kipfilet mag weer uit het bakpapier en kan de koekenpan in.
  7. Voeg de spekjes of hamblokjes toe en bak deze mee met de kip.
  8. Braad de kip en de uitgebakken spekjes in de pan mooi bruin.
  9. Klaar! Eet smakelijk!

Tip: Goudbruin gebakken kipfilet met uitgebakken spekjes is heerlijk in combinatie met patatas bravas en een simpele salade.
Begin met de Patatas bravas. Zo is alles tegelijk klaar terwijl jij op je gemak staat te koken.

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min
Nog geen reacties

Laat een reactie achter