Knakworstjes in bladerdeeg
Knakworstjes in bladerdeeg zijn bij ons altijd enorm populair bij een kinderfeestje of partijtje. Deze heerlijke ook wel ‘pigs in a blanket’ genaamd, zijn de perfecte snack voor elke gelegenheid. Ze zijn heel eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker.
Variëren kan eindeloos, van een vegetarische tot pittige variant. Altijd al afgevraagd hoe je deze maakt? Hieronder vind je het recept.
Wat heb je nodig:
- Bakplaat met bakpapier
- Bak kwastje, bekijk op bol
- Houten serveerplank, bekijk op bol
- Hetelucht oven
Knakworstjes in bladerdeeg
1 blik | Party knaks | |
4 blaadjes | Roomboter bladerdeeg | |
1 | Eigeel | |
50 ml | Water | |
Optioneel | Vegetarische knaks | |
Optioneel | Bockworsten | |
Optioneel | Sesamzaadjes |
Hoe maak je knakworstjes in bladerdeeg:
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien (+/- 15 min op het aanrecht).
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden.
- Pak de vellen bladerdeeg er weer bij en snij vervolgens kleine vierkantjes, driehoekjes of schuine reepjes hiervan af. Je kan door het bladerdeeg blad twee keer in drieën of in vieren te snijden, ongeveer 8 vlakjes er uit halen. Zie ook de afbeeldingen onder aan dit recept, dan kan je precies zien wat ik bedoel.
- Leg een knakworstje op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het worstje. Plak de randjes iets vast met een beetje water. Je kan verschillende vormpjes maken, net wat je zelf leuk vind.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met daaronder bakpapier en bestrijk de knakworstjes in bladerdeeg met een beetje eigeel.
- Bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin. Pas op! Ze zijn gloeiend heet als ze net uit de oven komen, laat ze daarom even afkoelen voordat je ze serveert.
Ze zijn zowel warm als koud lekker en je kan ze gemakkelijk van tevoren maken.
Tip: Zelf maak ik deze altijd een dag van tevoren en zet ze afgedekt met folie in de koelkast. Voor het serveren hoef ik ze alleen nog maar af te bakken.
Variatie tip: je kan ook de normale (grote) knakworstjes gebruiken. Snij het plakje bladerdeeg door de helft en rol het worstje erin op. De baktijd blijft gelijk.
Vegetarisch borrelhapje? Check dan deze versie met champignon vulling of koop vegetarische knakworstjes, net zo lekker!
Vorm van een kerstkrans:
Zet een glas op de bakplaat en plaats je bladerdeeg hapjes erom heen. Afhankelijk van de grootte van je kommetje, kan je rond de 17-22 stuks in een krans erom heen leggen. Voor het afbakken verwijder je het glas en dit is het resultaat:
Hallo, is het recept het zelfde ook al maak je ze vegetarisch?
Hoi Kelvin,
Het antwoord op je vraag is: ja. Vervang de worstjes door de vegetarische variant en je hebt vegetarische knakworstjes in bladerdeeg. ~Sandra
Nog een extra tip met bockworsten maken. Deze zijn net wat steviger en pittiger van smaak