Knakworstjes in bladerdeeg
Knakworstjes in bladerdeeg zijn bij ons altijd enorm populair bij een kinderfeestje of partijtje. Deze heerlijke ook wel ‘pigs in a blanket’ genaamd, zijn de perfecte snack voor elke gelegenheid. Ze zijn heel eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker.
Variëren kan eindeloos, van een vegetarische tot pittige variant. Altijd al afgevraagd hoe je deze maakt? Hieronder vind je het recept.
Wat heb je nodig:
- Bakplaat met bakpapier
- Bak kwastje, bekijk op bol
- Houten serveerplank, bekijk op bol
- Hetelucht oven
Knakworstjes in bladerdeeg
Party knaks | 1 blik | |
Roomboter bladerdeeg | 4 blaadjes | |
Eigeel | 1 | |
Water | 50 ml | |
Vegetarische knaks | Optioneel | |
Bockworsten | Optioneel | |
Sesamzaadjes | Optioneel |
Hoe maak je knakworstjes in bladerdeeg:
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien (+/- 15 min op het aanrecht).
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden.
- Pak de vellen bladerdeeg er weer bij en snij vervolgens kleine vierkantjes, driehoekjes of schuine reepjes hiervan af. Je kan door het bladerdeeg blad twee keer in drieën of in vieren te snijden, ongeveer 8 vlakjes er uit halen. Zie ook de afbeeldingen onder aan dit recept, dan kan je precies zien wat ik bedoel.
- Leg een knakworstje op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het worstje. Plak de randjes iets vast met een beetje water. Je kan verschillende vormpjes maken, net wat je zelf leuk vind.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met daaronder bakpapier en bestrijk de knakworstjes in bladerdeeg met een beetje eigeel.
- Bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin. Pas op! Ze zijn gloeiend heet als ze net uit de oven komen, laat ze daarom even afkoelen voordat je ze serveert.
Ze zijn zowel warm als koud lekker en je kan ze gemakkelijk van tevoren maken.
Tip: Zelf maak ik deze altijd een dag van tevoren en zet ze afgedekt met folie in de koelkast. Voor het serveren hoef ik ze alleen nog maar af te bakken.
Variatie tip: je kan ook de normale (grote) knakworstjes gebruiken. Snij het plakje bladerdeeg door de helft en rol het worstje erin op. De baktijd blijft gelijk.
Vegetarisch borrelhapje? Check dan deze versie met champignon vulling of koop vegetarische knakworstjes, net zo lekker!
Vorm van een kerstkrans:
Zet een glas op de bakplaat en plaats je bladerdeeg hapjes erom heen. Afhankelijk van de grootte van je kommetje, kan je rond de 17-22 stuks in een krans erom heen leggen. Voor het afbakken verwijder je het glas en dit is het resultaat:
Oke super, dankje wel!
Hoi even een vraagje,
Ik heb zondagmiddag een feestje, kan ik ze vrijdagavond al klaar maken en dan goed afdekken en in de koelkast laten? Ik heb namelijk zaterdagavond nog zo veel te maken hihi
Hallo Angela,
Ze zijn van te voren te maken. Door ze 10 minuten te bakken in plaats van 25 minuten kunnen ze tijdelijk opgeslagen worden in de koelkast. Ze moeten goed zijn afgekoeld en worden afgedekt. Op het moment dat je ze nodig hebt bak je ze voor 15 minuten op 200 graden (hete lucht).
Het allerlekkerste is op de dag zelf maken, eventueel in de ochtend. Succes met de voorbereidingen!
Groeten, Jan
Receptidee.net
Nou, idd, erg lekker.
Op verschillende manieren ingerold,eiwit als lijm gebruikt, bestreken met eigeel,amper 20 minuten in de (hetelucht) oven op 200 graden en de jongens vonden het heerlijk.
Bedankt voor jullie leuke reacties! Hopelijk smaken de ‘Pigs in blanket’ / Knakworstjes in bladerdeeg heerlijk. Laat het vooral horen hoe lekker ze zijn.
En stel vragen die je hebt ook, wij helpen je heel graag om dit recept tot een succes te maken!
Groeten, Jan
Receptidee.net
ik ga dit recept gebruiken voor mijn kerstdiner op school het wordt echt super lekker jum jum
Ze worden niet gaar
Hallo Marley,
Kun je aangeven welke soort oven je gebruikt? Wellicht is het geen hete lucht waardoor de bladerdeeg niet mooi bruin wordt.
Mocht je een ander soort oven hebben, dan kan je het beste de bladerdeeghapjes iets langer bakken. Mocht dat ook niet werken, dan kan je de temperatuur verhogen naar 225 graden.
Is het nog steeds niet gaar, dan hoor ik dat heel graag!
Groeten,
Jan
Receptidee.net
Heerlijk ik doe een knakworst in een vel dat kan ook prima als je grotere portie’s wil maken maar echt een top gerechtje ,!!!
klein plakje ontbijtspek en een beetje mosterd erop, dan krijgen ze nog meer smaak!
i.p.v bladerdeeg kun je ook minicroissants gebruiken ook erg lekker, voordat je het bladerdeeg of minicroissantje oprolt kun je er wat currysaus in doen.
Mmmmmmm waar kom je toch aan al die goede ideeën ? Lol