Zalm bonbon
Deze zalm bonbon kan je mooi serveren op een amuse lepel. Ook als voorgerecht is deze super lekker om te maken. Met verse Hollandse garnalen, grapefruit en whiskey cocktailsaus. Het recept vind je hier:
Wat heb je nodig:
- Amuse lepels of bakjes, bekijk op bol
- Plastic folie
- 6 stuks eierdopjes
- Kleine kom en een lepel
Zalm bonbon
200 gram | Gerookte zalm | |
100 gram | Hollandse garnaaltjes | |
1 | Grapefruit | |
1 eetlepel | Whiskey cocktail saus | |
ter decoratie: | Dille, peterselie of bieslook |
Zalm bonbon vulling maken:
- Maak de vulling in een kom: doe hier de garnaaltjes in en een eetlepel whiskey cocktailsaus.
- Snij het binnenste uit de grapefruit en snij dit in kleine partjes.
- Doe de grapefruit bij de garnaaltjes en mix dit even goed door elkaar.
- Klaar is je vulling!
Zalm bonbon vullen:
- Leg je eierdopjes klaar en bedek deze aan de binnenkant met een stukje huishoudfolie.
- Leg een plakje of twee in het eierdopje en zorg dat deze net iets boven de rand uitsteekt.
- Vul vervolgens het eierdopje met de garnalen vulling en vouw het zalm bonbonnetje dicht.
- Leg de amuse lepel bovenop het eierdopje, als je deze in een keer omdraait, krijg je een prachtig mooie bonbon. Trek je het folie om het goed los te krijgen van het eierdopje.
Klaar! Nu heb je je zalm bonbon op de amuse lepel zitten! Decoreer met een takje verse dille, bieslook of peterselie.
Overgebleven vulling, kan je ook lekker zo op smullen. Of doe dit in een mooi cocktailglas en je hebt een traditioneel garnalen voorgerechtje.
Tip: dit gerecht kan je een dag van tevoren te bereiden, bewaren in de koelkast (afgedekt). Haal ongeveer een half uur voor serveren de zalm bonbonnetjes er even uit, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Nog geen reacties