Blog

Springvorm

Springvorm

Eigen gemaakte taarten zijn natuurlijk het lekkerste. Een springvorm kan je daar goed bij helpen. Bak zelf een heerlijke taart of maak de bodem voor een heerlijk ander recept.

Doordat de meeste springvormen een anti-aanbaklaag hebben en een lekvrije bodem maak jij perfecte taarten en blijft de keuken schoon.

Een aantal tips om bij het aanschaffen op te letten.

  • Koop niet een te grote of te kleine springvorm. Tussen de 24 en 28 centimeter is een goede maat voor een taart.
  • Een anti-aanbaklaag voorkomt ook dat de taart beschadigd.
  • Wij gebruiken vrijwel altijd op de bodem van de springvorm bakpapier en vetten de springvorm in met roomboter.
  • Kijk goed of de vorm hoge temperaturen aan kan. Taarten bak je tussen de 150 tot 225 graden.
  • Wil je graag taarten mee kunnen nemen? Kijk of deze goed af te dekken is en wellicht optioneel een handvat heeft (je hebt ook hele handige taartvorm dozen met draagsysteem).

Hier een fijne versie van de springvorm, verkrijgbaar in verschillende maten

Kijk hier welke recepten er gemaakt kunnen worden met een springvorm.

Heel veel bakplezier!

Categorieën

Auteur

Jan Avatar

Deel & Print