Kookboeken

Er zijn zoveel kookboeken, dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom hieronder onze favorieten!

Koekjesbijbel, Rutger van den Broek

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken, zoals dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Leer de basistechnieken met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en maak handig gebruik van de ruime selectie aan basisrecepten. Daarnaast vind je praktische tips bij de recepten, zodat je zelf de lekkerste en mooiste koekjes kunt bakken!

De complete Antilliaanse keuken

Na zeven jaar speuren en verzamelen durft Antilliaanse chef Jurino Ignacio eindelijk te zeggen dat hij de complete Antilliaanse keuken in één boek heeft weten te vangen. Het boek telt exact 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Van ayaka tot zjozjoli, langs hapjes, snoepgoed en hoofdgerechten – echt álles staat er in!

Smokey Goodness, Jord Althuizen

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!

Bakbijbel, Rutger

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies, friandises, tulband, koffiebroodjes en pistachepavlova à la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.

Hippe macarons – Lindsay Coutteau

Altijd al de perfecte macarons willen leren bakken? Dan is dit boek echt een must om te hebben als het echt niet lukt. Alle tips en trucs staan hierin uitgelegd en je macarons kunnen niet meer mislukken! Het recept wat op receptidee.nl staat is dan ook geïnspireerd op haar boek. Wil je echt lekkere en mooie macarons bakken? Dan is dit boek echt een aanrader.

Heel Holland Bakt

Het nieuwe grote bakboek van Heel Holland Bakt is het boek bij seizoen drie. Voor iedereen die wil nagenieten van de kandidaten en de heerlijke bakrecepten. Een bakboek vol Heel Holland Bakt toppers, technische uitdagingen, spektakelstukken en recepten van de kandidaten en van de winnaar. Bakkers, ovens aan!

Jamie in 15 minuten

Jamie Oliver – 15 minute meals

Jamie heeft het voor elkaar gekregen om nog sneller de lekkerste maaltijden op tafel te krijgen. In zijn boek ‘Jamie in 15 minuten’ legt hij stapsgewijs uit hoe jij heel snel aan tafel kunt na een lange dag hard werken. Met het nieuwe kookboek wordt de snelheid verhoogt, zonder smaak en diversiteit te verliezen. Iedereen gaat het lukken om binnen 15 minuten een heerlijk hoofdgerecht op tafel te zetten. Je kunt kiezen uit meer dan zestig heerlijke recepten steeds met één doel; binnen 15 minuten de beste smaakbeleving op tafel krijgen. Alle gerechten zijn superlekker en gevarieerd. Precies wat je nodig hebt na een lange dag werken.