Kookgerei

Bij het koken gebruik je verschillende apparatuur die het nog net even iets makkelijker maken. Hieronder een aantal tips, van apparaten die wij handig vinden om te gebruiken!

Van professionele kok tot gepassioneerde thuiskok, ons geselecteerde aanbod van keukenhulpmiddelen belooft een feest voor de zintuigen. Laat je inspireren door de perfecte combinatie van functionaliteit en elegantie, en beleef kookplezier als nooit tevoren!”

Suikerthermometer -> Linkje naar Bol.com

Een suikerthermometer is super handig als je echt goed de temperatuur van een gerecht in de gaten moet houden. Bij voorbeeld als je karamel maakt of recepten met eiwit die je moet verhitten.

Slow cooker -> Linkje naar Bol.com

Een slow cooker is een super leuke aanvulling in je keuken. Wil je langzaam vlees garen, lekkere gerechten maken die je er ’s morgens in doet en ’s avonds klaar zijn? Het kan allemaal!

Telefoon-standaard

Tablet of telefoon houder -> Linkje naar Bol.com

Een tablet of telefoon houder is gemaakt voor iedere toepassing, maar in de keuken geeft deze je de vrijheid om je tablet of telefoon te gebruiken terwijl je kookt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vieze vlekken op je apparaat. De meeste varianten bestaan alleen uit een standaard, maar een aantal varianten hebben ook een pen erbij, waardoor je echt geen vieze vlekken krijgt op je scherm. Super handig voor in de keuken!

Staafmixer -> Linkje naar Bol.com

Een staafmixer hoort thuis in elke keuken. In een handomdraai maak je de beste fijne soepen, pureer je fruit fijn voor een heerlijke smoothie en krijgt de kleine weer heerlijke hapjes. De meeste staafmixers hebben een zeer krachtige motor van 500 watt of meer. Hierdoor krijg je binnen luttele seconden een heerlijk gladde mix.

Pastamachine -> Linkje naar Bol.com

Maak je eigen pasta met een stoere pastamachine. Er gaat natuurlijk niks boven heerlijk verse pasta in jouw eigen gemaakte gerecht. Natuurlijk hebben wij op Receptidee ook het recept staan voor pasta. De meeste pastamachines zijn geschikt voor vier soorten pasta: lasagne, tagliatelle, spaghetti en tagliolini. Hierdoor heb je ruime keuze in gerechten die je kunt maken.

Broodbakmachine -> Linkje naar Bol.com

Met een broodbakmachine ben je in staat om elke dag heerlijk vers brood te maken, zonder dat het je heel veel extra tijd kost. Soms kan er ook jam worden gemaakt in de broodbakmachine, zodat je ook eigen gemaakt beleg op je brood hebt. Met een broodbakmachine kan je elke dag een vers brood maken. Maak je graag brood met wat extra toevoegingen? De meeste broodbakmachines geven met een signaal aan wanneer de extra producten toegevoegd kunnen worden. De broodbakmachine kneed vervolgens alle ingrediënten samen.

Zeef -> Linkje naar Bol.com

In elke keuken hoort een zeef 20cm te hangen. Zonder kan je eigenlijk geen poedersuiker en cacao toppings voor over je toetjes maken of de klontjes uit je bloem krijgen. Wil je een hele heldere soep maken? Ook dit is een stuk eenvoudiger te doen met een goede zeef.

Springvorm -> Linkje naar Bol.com

Eigen gemaakte taarten zijn natuurlijk het lekkerste. Een springvorm kan je daar goed bij helpen. Bak zelf een heerlijke taart of maak de bodem voor een heerlijk ander recept. Doordat de meeste springvormen een anti-aanbaklaag hebben en een lekvrije bodem maak jij perfecte taarten en blijft de keuken schoon.

IJsmachine -> Linkje naar Bol.com

Hier maak je heerlijk ijs mee, yoghurtijs, sorbet ijs en room ijs. Een ijsmachine maakt snel, thuis ijs maken mogelijk. De machines hebben afhankelijk van het merk circa 30 minuten nodig om van uw ingrediënten heerlijk sorbet of roomijs te maken. De ijsmachines bestaan er in twee varianten: er zijn zelfvriezende en er zijn ijsmachines waarvan de bak voor gebruik enkele uren in de vriezer moet. Een ijsmachine houdt het ijs constant in beweging terwijl het bevriest. Hierdoor is er geen kristalvorming en krijg je heerlijk ijs.

Steelpan -> Linkje naar Bol.com

Een handige steelpan mag eigenlijk niet ontbreken in een goede keuken. Een steelpan maakt het koken een stuk gemakkelijker. Het is niet alleen makkelijk om de aardappels en groenten in te koken. Bijvoorbeeld het au bain marie verhitten van chocolade voor allerlei heerlijke gerechten wordt hiermee een stuk gemakkelijker.

Blender -> Linkje naar Bol.com

Een blender, ook wel hakmolen genoemd, is een keukenapparaat dat kan mixen en pureren. De werking is vergelijkbaar met een staafmixer. Het apparaat bestaat uit een motorblok dat scherpe messen in een kan aandrijft. Een deksel voorkomt dat de inhoud de kan verlaat terwijl de messen in bedrijf zijn. Doorgaans kunnen voor de motor verschillende snelheden worden ingesteld. In de kan kunnen vloeistoffen (sap, melk, etc.) worden gedaan tezamen met fruit (banaan, etc.) of groenten. Vervolgens wordt alles gepureerd en gemixt, waarna het eindproduct gedronken kan worden.

Keukenmachine -> Linkje naar Bol.com

Voor een hoop klussen in de keuken zijn deze multifunctionele apparaten zeer geschikt. Deeg kneden, pesto maken, noten hakken, groente en fruit en reepjes snijden, gehakt draaien en nog veel meer. Met een keukenmachine wordt het bereiden van gerechten een stuk eenvoudiger.

Onderzetter Kitchenaid -> Linkje naar Amazon

Super handig voor onder je kitchenaid, waar hij normaal erg stroef te verschuiven is, beweeg je in een handomdraai je kitchenaid over je aanrecht.