Recepten

Biscuit

Biscuit

Biscuit

Eieren 6 stuks (300 gram)
Zelfrijzend bakmeel 200 gram
Witte basterdsuiker 200 gram
Zakje vanille suiker optioneel:

Ik hou heel erg van zelf taarten bakken, een van mijn hobby’s is dan ook zelf taarten bekleden met fondant. Omdat ik toch eens van die kant en klare pakjes af wilde ben ik op zoek gegaan naar een goed biscuit recept. Na wat uitproberen heb ik voor mij de perfecte mix gevonden.

Genoeg deeg voor een taart van 24 cm (7,5cm hoog)
Voor chocolade biscuit: gebruik 185 gram zelfrijzend bakmeel en 15 gram cacaopoeder, meng dit goed en zeef dit vervolgens door je eier/suikermengsel

Belangrijk: alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn (de verhoudingen zijn: 1 ei op 33 gram bloem en 33 gram suiker)

Hoe maak je biscuit:


 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven). Het is belangrijk dat je oven goed voorverwarmd is ander kan je biscuit mislukken.
 2. Bereid je springvorm voor en doe wat bakpapier op de bodem. Verhoog eventueel ook de rand van de springvorm met bakpapier bij gebruik van een kleinere vorm.
 3. Zet in een grote kom de eieren in goed warm water (niet kokend) en laat deze voor ongeveer 5 minuten warm worden (ze zijn dan iets warmer als kamertemperatuur).
 4. In de mixer kom doe je  vervolgens de eieren en de suiker. Klop het geheel voor 10 minuten totdat het een lobbige slagroom structuur heeft. Dit duurt echt 10 minuten, kom niet in de verleiding eerder te stoppen.
 5. Vervolgens gaan we het zelfrijzend bakmeel erdoorheen spatelen. Om klontjes te voorkomen ga je het bakmeel zeven. 
 6. Zeef telkens een klein beetje boven de kom met het eier/suikermengsel en roer dit met een plastic spatel of houten lepel erdoor heen. Let op! Roer niet teveel want dan roer je alle lucht uit het beslag. Doe dit tot je bloem op is.
 7. Giet dan je mengsel in de springvorm en bak je biscuitdeeg af in ongeveer 30 minuten.
 8. Doe tussendoor de oven niet open anders kan je biscuit instorten.
 9. Als de tijd voorbij is laat de biscuit afkoelen op een rek alvorens je de vorm eraf haalt (anders kan de biscuit inzakken / scheuren). Om te checken of het biscuitdeeg gaar is moet deze bij aanraking aan de bovenkant licht terugveren. Mocht je het heel zeker willen weten dan kan je met een prikker / breinaald er even in prikken, als er geen deeg achterblijft dan is je biscuit goed.
 10. Gebruik je deze taart om af te smeren en te bekleden, draai hem dan om. De onderkant wordt dan de bovenkant en zo krijg je strakke hoeken. Als de bovenkant nog te ‘bol’ is kan je deze er eventueel afsnijden met een taartenzaag en dan omkeren.

Porties

1

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

1 uur

Beoordeel

100%
6 Reacties
 • Avatar
  Thyra de Clercq 2 jaar geleden

  HI heb je voor mij ook het recept om een extra hoge te maken in een vorm van 19cm? dank j wel!!

  • Hi Thyra, je kan dit recept ook gebruiken om hogere taarten te bakken. De hoeveelheid zal je zelf even moeten bepalen, omdat ik niet weet welke maat je precies gebruikt. Als je 3/4 van de vorm vult zit je goed.
   Succes! ~Sandra

 • Hoe ziet de binnenkant er eigenlijk precies uit?

 • In het recept staat houtel lepel en het moet houten lepel zijn. Foutje 😉

  • Dankjewel voor je oplettendheid, ik heb het gelijk aangepast.

   Groet,

   Sandra ~ Receptidee

 • Avatar
  deborah 8 jaar geleden

  vet leuk nu hopen dat het lukt

Laat een reactie achter