Knakworst raketjes
Deze knakworst raketjes zijn echt te leuk! Hiermee maak je echt de blitz op school, een echte super traktatie. Ze zijn makkelijk te maken, je hebt maar een vier ingrediënten nodig, waaronder knakworstjes, bladerdeeg, ei en komkommer.
Ook kan je deze traktatie makkelijk vegetarisch of halal maken. Vervang de knakworstjes voor kipworstjes of vegetarische worstjes en tadaa.
Deze knakworstjes met bladerdeeg zijn versierd als een echt raketje. Hieronder lees je hoe je ze maakt:
Wat heb je nodig:
- Satéstokjes, bekijk op bol
Knakworst raketjes
Knakworstjes | 2 blikken | |
Roomboter bladerdeeg | 5 velletjes | |
Komkommers | 2 | |
Ei | 1 |
Hoe maak je Knakworst raketjes
- Zorg dat je knakworstje goed uitgelekt en droog zijn voordat je hiermee begint.
- Rijg je knakworst aan je satéstokje.
- Snij ondertussen je bladerdeeg velletjes in lange repen van ongeveer 3 cm breed.
- Klop een eitje los in een apart bakje
- Drapeer je bladerdeeg vel om het worstje heen. Begin bovenin en draai je stokje tot je bladerdeeg vel onderin is. Druk het iets vast, zodat het niet los kan komen tijdens het bakken.
- Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eitje.
- Bak je knakworstjes met bladerdeeg voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden hete lucht.
- Laat je knakworstjes even goed afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de komkommer in lange repen, zorg ervoor dat de zaadjes eruit zijn.
- Snij driehoekjes uit de komkommer die je bovenop het stokje kan prikken.
- Prik de driehoekjes erop en ga verder met de versiering.
- Knip lintjes van 10 cm, twee kleuren per stokje
- Haal een schaar langs het lint om het te laten krullen en knoop vast aan de onderkant van het stokje
Het resultaat? Een super leuke traktatie!
Kijk voor nog meer traktaties hier!
Nog geen reacties