Penne bolognese
Deze Penne bolognese is met recht een makkelijke maaltijd te noemen. Binnen 15 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Naar aanleiding van een tip van @Ottowise is deze heerlijke pasta nu ook op onze site terug te vinden!
Penne bolognese is een penne pasta met tomaten, spekjes en rucola, mjum!
Wat heb je nodig:
- je kan ook zelf verse pasta maken
- Steelpan en een koekenpan
Penne bolognese
Penne pasta | 250 gram | |
Pancetta | 100 gram | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Kastanje champignons | 200 gram | |
Rode paprika | 1 | |
Gezeefde tomaten | 1 pakje | |
Geraspte kaas | 1 zakje | |
Rucola | 100 gram | |
Olijfolie | een scheutje | |
Parmigiano (kaas) | 1 zakje / stukje | |
Peper en zout (naar smaak) | een snufje |
Hoe maak je penne bolognese:
- Kook de penne volgens de beschrijving van het pakje (+/- 8 minuten)
- Bak de spekjes in een koekenpan en voeg hier de twee tenen knoflook aan toe (deze kan je persen of klein snijden).
- Snij de champignons in plakjes en de paprika in kleine blokjes en bak deze even mee.
- Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe, zodat het een lekkere saus wordt (voeg naar smaak nog peper/zout toe). Laat dit geheel ongeveer 5 minuten lekker pruttelen.
- Als alles gereed is maak dan het bord op: leg de penne pasta onderop, giet hier ruim de saus over en voeg wat lekkere geraspte kaas en fijne parmigiano toe. Leg hier een lekkere berg rucola op en bestrooi het geheel met grove peper.
- Besprenkel het met lekkere olijfolie.
Eet smakelijk met deze makkelijke maaltijd: Penne bolognese!
goed lekker ik ga trachten om te koken met mijn oma
Vanavond proberen! ^_ ^