Bladerdeeghapje met champignon
Binnenkort een leuk feestje? Dit bladerdeeghapje met champignon is weer eens wat anders en ook nog eens vegetarisch.
Dit kan je super makkelijk van tevoren maken en afbakken voor het moment dat je het nodig hebt. In een wat grotere variant is dit ook een lekker voorgerechtje. Kijk hier voor het recept!
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Bakplaat met bakpapier
Bladerdeeghapje met champignon
Champignons | 250 gram | |
Bladerdeeg | 6 velletje | |
Ui | 1 | |
Ketjap manis | 50ml | |
Verse basilicum | 2 steeltjes | |
Peper en zout | snufje | |
Ei | 1 |
Bladerdeeghapje met champignon:
- Verwarm je oven voor op 200 graden
- Ontdooi de velletjes bladerdeeg
- Snij de champignons, basilicum en de ui in kleine stukjes
- Bak in een pan de ui tot deze lichtbruin is, doe vervolgens de champignons erbij
- Voeg na een paar minuutjes bakken een flinke scheut ketjap toe, de basilicum en een beetje zout en peper
- Bak het geheel tot er geen vocht meer uit de champignons komt (anders wordt het bladerdeeg niet helemaal gaar) en zet het even op zij.
- Snij de velletjes bladerdeeg door de helft, zodat je een rechthoek krijgt.
- Leg aan het uiteinde van het bladerdeeg een hoopje van het mengsel en rol dit vervolgens op (het is niet erg als het aan de zijkanten wat uitsteekt).
- Leg deze op een bakplaat en bestrijk met een beetje geklutst ei
- Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 15 minuten bruin.
Heerlijk smullen van dit bladerdeeghapje met champignon!
Nog geen reacties