Chewy Chocolate Chip Cookies
Chewy Chocolate Chip Cookies, het ultieme Amerikaanse koekje! Er zijn enorm veel varianten, knapperig of chewy, met of zonder noten, basterdsuiker of gewone suiker. Ik hou van de échte Amerikaanse variant: chewy, zonder noten en met véél chocolade.
Deze koekjes zijn makkelijk te maken en binnen een uur heb je een flinke stapel!
Chewy chocolate chip cookies
Roomboter | 225 gram | |
Fijne kristalsuiker | 200 gram | |
Lichtbruine basterdsuiker | 210 gram | |
Eieren maat L | 2 | |
Vanille extract | 2 theelepels | |
Bloem | 395 gram | |
Baking soda | 1 theelepel | |
Heet water | 2 theelepels | |
Chocolade callets puur | 335 gram | |
Zout | 1/2 theelepel |
Hoe maak je chewy chocolate chip cookies:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bereid twee bakplaten voor met bakpapier.
- In een kom, mix de boter, fijne kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker door elkaar met een elektrische mixer tot het goed gemengd en glad is. Mix vervolgens één ei door het beslag tot het ei in z’n geheel is opgenomen. Voeg daarna het tweede ei toe. Als ook dit ei helemaal is opgenomen voeg je de vanille toe.
- In een klein bakje, meng de bakingsoda met het hete water. Voeg dit vervolgens samen met het ‘gewone’ zout bij het beslag en mix het kort.
- Voeg vervolgens het bloem door het beslag en meng met een houten pollepel. Mix tot de bloem goed is opgenomen. Als laatste meng je de chocolade chips door het beslag.
- Maak middelgrote balletjes van het deeg. Ik heb ze afgewogen: 45 gram per balletje. Zo krijg je uiteindelijk circa 25 koeken. Maak ze mooi rond en leg ze op de bakplaten. Leg ze uit elkaar, want ze worden flink groter!
- Bak de chewy chocolate chip cookies 10-12 minuten. De koeken zijn klaar als de randen bruiner worden maar het midden van de koeken nog wat zacht zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten en leg ze vervolgens op een rooster om helemaal af te koelen.
Heerlijk! Heb helft chocolat chips en helft m&m’s :p gedaan. Ze zijn goed gelukt
Goeie tip! Fijn dat ze gelukt zijn ~ Sandra
Bedoelt u niet 20 en 21 gram?? 200 en 210 gram suiker is wel intens veel ?
Hoi Jaëlla, bij dit type koekje: chewy, hoort het gewicht in suiker zoals beschreven in het recept (200 en 210 gram). Ik heb ze net ook nog gebakken, ze zijn echt verrukkelijk geworden. ~ Sandra
Hoi, wegens te weinig suiker op voorraad heb ik er de helft in gedaan en nog vond ik ze erg zoet. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ongeveer 1/3 melk, 1/3 wit en de rest puur chocolade had gebruikt. Volgende keer maar 100 gram suiker, maar verder erg lekker!
Deze zijn veel te zoet, gewoon niet eetbaar:(( 400+ gram suiker, het maakt ze echt oneetbaar jammer genoeg. Ze worden een soort stroop vanbinnen, heel vies:/ verspilling van men ingrediënten.
Hoi Lies, dat is wel heel erg vreemd en heb ik bij dit recept nog nooit gehad, is er misschien iets mis gegaan bij het afwegen van de ingrediënten? Ik krijg hier altijd super lekkere koekjes van. ~Sandra