Botercrème (1:1 afsmeren taart)
Botercrème 1:1 is niets anders dan boter en poedersuiker gemixt. Deze geeft stevigheid aan je taart en dient als basis om fondant of marsepein overheen te bekleden. Is het heel erg warm buiten? Gebruik dan een lekkere chocolade ganache om mee af te smeren.
Wat heb je nodig:
voor het afsmeren van een taart van 20 cm:
- Paletmes, bekijk op bol
- Mixer
Botercrème voor afsmeren taart
Poedersuiker | 250 gram | |
Roomboter | 250 gram | |
Vanille extract | 1 theelepel |
Hoe maak je Botercrème (1:1 afsmeren taart):
- Zorg dat al je producten op kamertemperatuur zijn.
- Doe de boter in een grote kom en mix deze tot een luchtige massa. Er mogen geen klontjes in zitten.
- Voeg dan beetje voor beetje de poedersuiker toe en mix tot een egale crème.
- Voeg als laatste het je vanille extract toe en mix tot het goed is opgenomen.
- Bewaar buiten de koelkast tot je het nodig hebt.
Tip: spuit een klein dijkje (randje) langs de rand van je taartlaag, zodat je vulling er minder makkelijk uit komt als je de taart afsmeert.
Andere lekkere botercrèmes: voor toefjes of afsmeren? Maak bijvoorbeeld deze of deze ze zijn beide minder zoet.
Nog geen reacties