Italiaanse meringue botercrème

Porties

1

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Italiaanse meringue botercrème

  • 250 ‏gram eiwitten
  • 200 gram ‏kristalsuiker
  • 120 ml ‏water
  • 250 gram ‏roomboter
  • ‏Suikerthermometer
  • 1-2 theelepels ‏smaakstof naar keuze (b.v. vanille)

Imbc (Italian meringue buttercream), Smbc (Swiss meringue buttercream) of gewone botercrème (zie recept). Dit zijn allemaal varianten om je taart mee te vullen of af te smeren. Ook kan je er lekkere cupcake toefjes mee te maken. De Italiaanse meringue botercrème blijft het luchtigst van allemaal en is heerlijk om allemaal smaakjes aan toe te voegen. En zo maak je het:

Bereiding:

  1. Doe de suiker en het water in een steelpan en zet de suikerthermometer in de pan. Niet roeren, de suiker lost vanzelf op.
  2. Scheid de eieren en zet de eiwitten alvast klaar in de mixerkom.Suikerthermometer
  3. Als het suikerwater een temperatuur van ongeveer 110 graden heeft bereikt zet je de mixer aan op de hoogste stand en klop je de eiwitten stijf.
  4. Klop niet te lang, stijf is stijf als het eiwit niet uit de kom valt als je hem op de kop houdt.
  5. Zodra je suikerwater een temperatuur van 120 graden heeft bereikt zet je de mixer weer aan. Giet met een dunne straal het hete suikerwater erbij, het wordt dan een soort marshmallow fluf.
  6. Mix dit voor ongeveer 10 minuten en laat dit even goed afkoelen. Dit is belangrijk, want als het geheel nog te warm is smelt je boter. Dat kan je dan wel weer redden door het in de koelkast te plaatsen en daarna weer te mixen, heb geduld, dat scheelt weer :D.
  7. Voeg de roomboter in kleine stukjes (zacht en op kamertemperatuur) toe aan de fluf en mix dit er rustig doorheen tot het allemaal is opgenomen.
  8. Mix het geheel ongeveer 10 minuten door. Eerst zal de mix nog wat dun blijven, maar je zal al gauw merken dat het geheel wat steviger wordt.
  9. Voeg op het laatst nog een theelepel smaakstof toe en mix dit er even door heen.Italiaanse meringue botercreme
  10. Stop de mix in een spuitzak met spuitmondje en spuit mooie toefjes op je cupcakes.

De Italiaanse meringue botercrème kan nog c.a. 2 weken in de koelkast bewaard worden. Doordat de eiwitten zijn verhit is het veilig om te eten en te bewaren. Het grootste voordeel van deze methode is dat het heerlijk luchtig blijft.

Ook lekker op een zelfgemaakte smashcake!

 

 

Deel & Print

100 0 100 300

Geen Reacties

Laat een reactie achter