Guacemole

Guacemole
avocado's | 2 | |
chilisaus | 1 theelepel | |
zout en peper | naar smaak | |
Belgische mayonaise | 1 eetlepel | |
koriander | 1 takje |
Zelf guacemole maken is makkelijk, maar ook heel erg lekker. Hieronder een snelle bereiding waardoor je hem zo zelf gemaakt hebt.
Hoe maak je guacemole:
- Haal het vruchtvlees uit de avocado. Allerhande heeft er een filmpje van gemaakt, hierboven zie je hoe je dat doet. Best simpel toch?
- Doe de avocado in een foodprocessor samen met de eetlepel mayonaise, de koriander, chilisaus, de zout en peper.
- Mix dit voor ongeveer twee minuutjes, tot je saus helemaal glad is geworden.
- Voeg nu naar smaak nog een beetje zout en peper toe.
- Serveer in een mooi schaaltje
Guacemole is lekker bij burrito’s of tortilla chips. Ook leuk om met kinderen te doen: zet allemaal schaaltjes op tafel met knakworstjes, stukjes fruit (bijvoorbeeld ananas), gebakken kipfilet, tomaatjes, sla, komkommer, etc en laat ze zelf een burrito beleggen.
