Guacemole
Zelf guacemole maken is makkelijk, maar ook heel erg lekker. Mayonaise, avocado, peper en zout en je bent er al. Voeg ook koriander toe voor een extra dimensie. Even in de blender en je hebt een gladde saus.
Heerlijk om in te dippen of je wrap mee in te smeren. Combineer met mijn recept voor wraps. Hieronder vertel ik je hoe je dit makkelijk kan maken:
Wat heb je nodig:
- Avocado snijder/mes, bekijk op bol
Guacemole
Avocado's | 2 | |
Chilisaus | 1 theelepel | |
Belgische mayonaise | 1 eetlepel | |
Zout | een snufje | |
Peper | een snufje | |
Koriander | optioneel: |
Hoe maak je guacemole:
- Haal het vruchtvlees uit de avocado. Allerhande heeft er een filmpje van gemaakt, hierboven zie je hoe je dat doet. Best simpel toch?
- Doe de avocado in een foodprocessor samen met de eetlepel mayonaise, de koriander, chilisaus, de zout en peper.
- Mix dit voor ongeveer twee minuutjes, tot je saus helemaal glad is geworden.
- Voeg nu naar smaak nog een beetje zout en peper toe.
- Serveer in een mooi schaaltje
Guacemole is lekker bij burrito’s of tortilla chips. Ook leuk om met kinderen te doen: zet allemaal schaaltjes op tafel met knakworstjes, stukjes fruit (bijvoorbeeld ananas), gebakken kipfilet, tomaatjes, sla, komkommer, etc en laat ze zelf een burrito beleggen.
Nog geen reacties