Recepten

Wraps

Wraps

Wraps

Ui 1
Rode paprika 1
Rundergehakt 250 gram
Chorizo worst 1 (250 gram)
Tomaten 3
Wraps 8
Avocado's 2
Mayonaise 2 eetlepels
Geraspte kaas een zakje

Wraps, altijd lekker en vaste prik bij ons in het weekmenu. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten, en deze ook als zelfbouw wrap serveren. Vul dit aan met zelfgemaakte guacamole en diverse hapjes. Hieronder vind je mijn recept voor een super lekkere vulling.

Wat heb je nodig:


Wraps – vulling maken:


  1. Snij de paprika, tomaat  en chorizo in kleine blokjes en zet deze even apart
  2. Snij vervolgens de ui en bak deze in een wokpan voor een minuutje.
  3. Voeg vervolgens de gesneden chorizo hier aan toe en bak dit voor 3 minuten mee.
  4. Voeg hierna het gehakt eraan toe en bak mee tot het bruin is.
  5. Vervolgens voeg je de paprika en tomaat toe en bak dit voor ongeveer 10 minuten tot de tomaatjes helemaal zijn geslonken en de saus wat dikker begint te worden.
  6. Terwijl je saus lekker staat te pruttelen, kan je ondertussen de guacemole (het recept vind je hier) en wraps maken (zie hieronder).

Wraps – om het extra lekker te maken:


Wraps kan je simpel net iets lekkerder maken door deze van tevoren even iets te bakken, die doe je als volgt:

  1. Op een wokbrander of het grootste pitje, zet deze aan op half-hoog hitte.
  2. Leg een wrap op de pannendrager en bak deze heel kort aan beide kanten iets aan, zodat hij wat meer gebakken is. Met de knijptang kan je deze gemakkelijk omdraaien.
  3. Mocht je nu geen gas meer hebben, bijvoorbeeld inductie of elektrisch koken, doe dit dan gewoon in een koekenpan. Bak aan beide zijden even aan, zodat het iets bruiner wordt.
  4. Beleg je wrap met een laagje guacemole, de saus en wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Wraps – ook lekker voor kinderen:


De saus vinden onze kinderen niet allemaal even lekker, maar door te combineren met allerlei extra’s vinden ze het heerlijk om met ons wraps te eten.

Varieer met bijvoorbeeld met knakworstjes, ananas, worteltjes, paprika, komkommer, etc.

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter