Appelcake
Appelcake, altijd lekker! Heb ik zin in een stukje cake, dan bak ik vaak deze appelcake. Het is een basis cakebeslag met daarin lekkere stukjes appel. Mixen, roeren en wachten tot hij klaar is.
Hoe krijg je de appelstukjes goed verdeeld over de cake? Haal ze heel even door bloem voordat je ze bij het beslag voegt, dan zijn ze mooi verdeeld. Succes!
Wat heb je nodig:
- Cake vorm 20cm, bekijk op bol
- Keukenweegschaal, bekijk op bol
- Mixer
Appelcake
Appel | 1 | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 gram | |
Witte basterdsuiker | 200 gram | |
Roomboter | 200 gram | |
Zout | snufje | |
Geraspte citroen | 1/2 | |
Vanillesuiker | 1 zakje | |
Eieren | 4 |
Hoe maak je appelcake:
- Verwarm je oven voor (hetelucht oven) op 150 graden
- In de kom voeg je alle ingrediënten bij elkaar: de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp, zout en alle eieren
- Mix het geheel tot het wat lichter van kleur is en goed door elkaar gemixt is
- Vet je cakevorm in met een klontje boter
- Schil de appel en snij deze in kleine blokjes
- Voeg een schepje bloem bij de appeltjes en hussel dit even goed door
- Voeg de kleine stukjes appel toe aan de cakemix en roer deze even goed door elkaar met een pannenlikker of lepel
- Stort je cakemix in de cakevorm en bak deze in de oven voor ongeveer 60-70 minuten
- De cake is gaar als je met een satéprikker erin prikt en er geen natte cakemix meer aan zit
Wil je toch een normale cake maken? Laat gerust de appel eruit varieer met bijvoorbeeld stukjes chocolade.
Wil je een iets luchtigere cake? Probeer anders dit recept voor gewone cake eens!
Nog geen reacties