Recepten

Geglaceerde wortels

Geglaceerde wortels

Geglaceerde wortels, met honing en gember. Een traditioneel bijgerecht, deze variant is super lekker met honing en gember. Een tip: let op dat het niet droog kookt, want dan wordt de smaak heel bitter.

Wat heb je nodig:


Geglaceerde wortels

Bospeen 250 gram
Honing 2 flinke scheppen
Gembersiroop 15ml
Roomboter een klontje

Hoe maak je geglaceerde wortels:


  1. Schil de wortelen.
  2. Snij het loof eraf tot ongeveer een duim lengte.
  3. Verwarm in een ruime koekenpan een klontje boter.
  4. Doe de worteltjes in de pan en besprenkel met de honing en gembersiroop en bak dit voor een minuut of 2.
  5. Giet het water in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten koken. Als het bijna droog gekookt is zet je het vuur uit.
  6. Serveer in een mooie schaal.

Op zoek naar andere lekkere bijgerechten? Kijk eens hier!

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Beoordeel

100%

Nog geen reacties

Laat een reactie achter