Geglaceerde wortels
Geglaceerde wortels, met honing en gember. Een traditioneel bijgerecht, deze variant is super lekker met honing en gember. Een tip: let op dat het niet droog kookt, want dan wordt de smaak heel bitter.
Wat heb je nodig:
- Ruime koekenpan, bekijk op bol
Geglaceerde wortels
Bospeen | 250 gram | |
Honing | 2 flinke scheppen | |
Gembersiroop | 15ml | |
Roomboter | een klontje |
Hoe maak je geglaceerde wortels:
- Schil de wortelen.
- Snij het loof eraf tot ongeveer een duim lengte.
- Verwarm in een ruime koekenpan een klontje boter.
- Doe de worteltjes in de pan en besprenkel met de honing en gembersiroop en bak dit voor een minuut of 2.
- Giet het water in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten koken. Als het bijna droog gekookt is zet je het vuur uit.
- Serveer in een mooie schaal.
Op zoek naar andere lekkere bijgerechten? Kijk eens hier!
Nog geen reacties