Cake

Cake

Porties

1

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

1 uur

Cake

suikersbakkerspoeder 312 gram
ei 250 gram (+/- 5 stuks)
zout 1 snufje
roomboter 60 gram
halfvolle melk 125 ml
zelfrijzend bakmeel 212 gram
maizena 30 gram
Vanille smaakstof (of een vanille stokje) 1 theelepel
citroensap of citroenrasp een scheutje


Dit basisrecept ontbrak nog op de site zag ik laatst. Daar moest natuurlijk verandering in komen! Dit recept voor cake is eigenlijk heel erg simpel, omdat je eigenlijk overal gelijke delen van gebruikt. Je kunt er eindeloos mee variëren.

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Cakeblik (25 cm) of een rond bakblik van 22,5 cm

Bereiding:

Vorm van 22,5cm -7,5 cm hoog

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
  2. Verwarm de melk in een pannetje en laat de boter hierin smelten. Voeg hierbij de vanille en citroensap. Zodra het gesmolten is zet het vuur uit en laat het afkoelen (hoeft niet te koken).
  3. Doe de eieren in een kom samen met het zout. Voeg hier de suiker bij.
  4. Klop voor 10 minuten op de hoogste stand de eieren luchtig.
  5. Ondertussen vet je bakvorm in en bekleed dit eventueel met bakpapier.
  6. Meng de rest van de droge ingrediënten door elkaar
  7. Zeef de droge ingrediënten beetje bij beetje door het eiermengsel en ondertussen vouw je met een spatel het geheel door elkaar. Doe dit geleidelijk aan, anders krijg je klontjes.
  8. Vouw als laatste de afgekoelde melk met gesmolten boter erdoorheen. Je zal zien dat het mengsel weer wat vloeibaarder wordt, dit hoort.
  9. Giet je mengsel direct in de bakvorm en plaats in de oven voor ongeveer 35-45 minuten. Het ligt even aan de vorm en je oven hoe lang het nodig heeft. Als je voelt aan de bovenkant van de cake en deze veert terug, dan is hij gaar. Voor de zekerheid kan je er ook even met een schone satéprikker in prikken, als er geen beslag aan zit is hij gaar.

Tip: je cake is goed in te vriezen. Zorg ervoor dat het goed met folie verpakt is en dan vervolgens in een pedaalemmer zak. Dan is hij zeker 1 maand houdbaar.

Grotere of kleinere ronde vorm (bij een hoogte van 7,5 cm):

  • 10 cm = 0,25 keer dit recept
  • 15 cm = 0,5 keer dit recept
  • 20 cm = 0,75 keer dit recept
  • 25 cm = 1,25 keer dit recept

Baktijd wordt langer of korter als je een andere vorm gebruikt, let hier op tijdens het bakken.

Cake 2Cake 4Cake 6

 

 

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter