Cake

Dit basisrecept ontbrak nog op de site zag ik laatst. Daar moest natuurlijk verandering in komen! Dit recept voor cake is eigenlijk heel erg simpel, omdat je eigenlijk overal gelijke delen van gebruikt. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Wat heb je nodig:
- Bakblik, bekijk op bol
- Rond bakblik van 20cm (7,5cm hoog)
- Mixer
Cake
312 gram | Poedersuiker |
250 gram | Ei |
1 snufje | Zout |
60 gram | Roomboter |
125 ml | Halfvolle melk |
212 gram | Zelfrijzend bakmeel |
30 gram | Maizena |
1 theelepel | Vanille extract |
van 1 hele citroen | Citroenrasp |
Hoe maak je cake:
- Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
- Verwarm de melk in een pannetje en laat de boter hierin smelten. Voeg hierbij de vanille. Zodra het gesmolten is zet het vuur uit en laat het afkoelen (hoeft niet te koken).
- Doe de eieren in een kom samen met het zout. Voeg hier ook de suiker bij.
- Klop voor 10 minuten op de hoogste stand de eieren luchtig.
- Ondertussen vet je bakvorm in en bekleed dit eventueel met bakpapier.
- Meng de rest van de droge ingrediënten door elkaar en voeg hier je citroenrasp aan toe.
- Zeef de droge ingrediënten beetje bij beetje door het eiermengsel en ondertussen vouw je met een spatel het geheel door elkaar. Doe dit geleidelijk aan, anders krijg je klontjes.
- Vouw als laatste de afgekoelde melk met gesmolten boter erdoorheen. Je zal zien dat het mengsel weer wat vloeibaarder wordt, dit hoort.
- Giet je mengsel direct in de bakvorm en plaats in de oven voor ongeveer 45-55 minuten. Het ligt even aan de vorm en je oven hoe lang het nodig heeft. Als je voelt aan de bovenkant van de cake en deze veert terug, dan is hij gaar. Voor de zekerheid kan je er ook even met een schone satéprikker in prikken, als er geen beslag aan zit is hij gaar.
Tip: je cake is goed in te vriezen. Zorg ervoor dat het goed met folie verpakt is en dan vervolgens in een pedaalemmer zak. Dan is hij zeker 1 maand houdbaar.

Nog geen reacties