Witte chocolade taart
Opnieuw heb ik een vulling gevonden die uitstekend past bij mijn harde taartbodem, deze witte chocolade taart is dan ook echt om je vingers bij op te eten! Hij is wel heel erg machtig, maar als je een klein puntje neemt echt verrukkelijk!
De vulling is makkelijk om te maken en het resultaat is echt verrassend lekker. Ga jij hem ook maken?
Wat heb je nodig:
- Glazen kom (voor op de pan)
- Blindbakvulling, bekijk op bol
- Bakvorm 24 cm
- Deegroller
- Bakpapier
- Steelpan
- Garde
Witte chocolade taart
Witte chocolade | 400 gram | |
Crème fraîche | 300 ml | |
Eieren | 2 |
Harde taartbodem
Ei | 1 | |
Bloem | 175 gram | |
Roomboter | 100 gram | |
Witte basterdsuiker | 2 eetlepels | |
Water | 15 ml | |
Zout | 1 snufje |
Hoe maak je witte chocolade taart:
- Maak de harde taartbodem volgens het recept.
- Tijdens het bakken van de taartbodem kan je al starten met de witte chocolade taart vulling.
- Smelt 250 gram van de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade rustig smelten.
- Meng vervolgens 300 ml crème fraîche door de gesmolten chocolade (dit voelt dan nog vrij stevig aan).
- Als laatste doe de twee eieren hier door heen en meng tot een egale massa (je mengsel is redelijk vloeibaar geworden).
- Als je taartbodem klaar is giet de vulling in de taartbodem. Ongeveer driekwart van de taartvorm vullen (anders komt de vulling erbovenuit, en dat is bij mijn eerste poging dan ook gebeurt en heb ik er een randje af moeten snijden).
- Bak de taart nogmaals voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als deze eruit komt, lijkt hij heel erg hoog, maar deze zakt bij het afkoelen nog heel erg in.
- Laat de taart goed afkoelen.
- Smelt vervolgens de overige 150 gram witte chocolade en smeer dit over de afgekoelde bovenkant van je taart. Laat dit in de koelkast een uurtje goed koud worden.
Je witte chocolade taart is klaar! Makkelijk een dag van tevoren te maken en zeker nog een aantal dagen te bewaren in de koelkast.
Nog geen reacties