Recepten

Witte chocolade taart

Witte chocolade taart

Opnieuw heb ik een vulling gevonden die uitstekend past bij mijn harde taartbodem, deze witte chocolade taart is dan ook echt om je vingers bij op te eten! Hij is wel heel erg machtig, maar als je een klein puntje neemt echt verrukkelijk!

De vulling is makkelijk om te maken en het resultaat is echt verrassend lekker. Ga jij hem ook maken?

Witte chocolade taart

Witte chocolade 400 gram
Crème fraîche 300 ml
Eieren 2

Harde taartbodem

Ei 1
Bloem 175 gram
Roomboter 100 gram
Witte basterdsuiker 2 eetlepels
Water 15 ml
Zout 1 snufje

Wat heb je nodig:


  • Steelpan
  • Glazen kom (voor op de pan)
  • Bakvorm 24 cm
  • Deegroller
  • Garde
  • Bakpapier
  • Blindbakvulling, je shopt het hier!

Hoe maak je witte chocolade taart:


  1. Maak de harde taartbodem volgens het recept.
  2. Tijdens het bakken van de taartbodem kan je al starten met de witte chocolade taart vulling.
  3. Smelt 250 gram van de witte chocolade au bain marie. Laat de chocolade rustig smelten.
  4. Meng vervolgens 300 ml crème fraîche door de gesmolten chocolade (dit voelt dan nog vrij stevig aan).
  5. Als laatste doe de twee eieren hier door heen en meng tot een egale massa (je mengsel is redelijk vloeibaar geworden).
  6. Als je taartbodem klaar is giet de vulling in de taartbodem. Ongeveer driekwart van de taartvorm vullen (anders komt de vulling erbovenuit, en dat is bij mijn eerste poging dan ook gebeurt en heb ik er een randje af moeten snijden).
  7. Bak de taart nogmaals voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als deze eruit komt, lijkt hij heel erg hoog, maar deze zakt bij het afkoelen nog heel erg in.
  8. Laat de taart goed afkoelen.
  9. Smelt vervolgens de overige 150 gram witte chocolade en smeer dit over de afgekoelde bovenkant van je taart. Laat dit in de koelkast een uurtje goed koud worden.

Je witte chocolade taart is klaar! Makkelijk een dag van tevoren te maken en zeker nog een aantal dagen te bewaren in de koelkast.

Porties

12

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

1 uur

Beoordeel

100%
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter