Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Vitello tonato

Kalfsfricandeau (= 4 plakjes per persoon) 16 plakjes
Rucola 100 gram
Mayonaise 1 eetlepel
Tonijn (op water = 195 uitgelekt) 1 blikje
Citroensap 1 scheutje
Peper en zout 1 snufje
Pijnboompitten Optioneel
Kappertjes Een potje


Vitello Tonnato is een lekker Italiaans recept, gemaakt van gebraden kalfsfricandeau met een lekkere tonijnsaus. Het is een makkelijk te bereiden voorgerechtje en ook nog eens super lekker. Dit is voor mij een nieuwe favoriet!

Benodigdheden:

  • Staafmixer / blender

Hoe maak je vitello tonnato:

  1. De tonijnsaus kan je al ruim van tevoren maken, laat de tonijn uitlekken.
  2. Doe het geheel in de blender of bakje waar je met de staafmixer in kan mixen.
  3. Doe hierbij 5 eetlepels mayonaise
  4. Staafmixer dit tot het een goede gladde structuur heeft
  5. Breng de tonijnsaus op smaak met peper, zout en citroensap
  6. Op een bord leg de sla in een hoopje in het midden, drapeer hierover de plakjes gebraden kalfsfricandeau.
  7. Strooi hierover de kappertjes en/of optioneel de pijnboompitten
  8. Druppel hier de zelfgemaakte tonijnsaus over, zodat het goed verdeeld is over de vitello tonnato.

Voila, klaar! Eet smakelijk!

Tip: besprenkel je sla met bijvoorbeeld deze zelfgemaakte sla marinade.

Vitello Tonnato

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter