Vitello Tonnato

Vitello Tonnato is een lekker Italiaans recept, gemaakt van gebraden kalfsfricandeau met een lekkere tonijnsaus.
Het is een makkelijk te bereiden voorgerechtje en ook nog eens super lekker. Dit is voor mij een nieuwe favoriet!
Wat heb je nodig:
- Staafmixer / blender, bekijk op bol
Vitello tonato
16 plakjes | Kalfsfricandeau |
100 gram | Rucola |
1 eetlepel | Mayonaise |
1 blikje | Tonijn |
1 scheutje | Citroensap |
Optioneel | Pijnboompitten |
20 | Kappertjes |
een snufje | Peper |
een snufje | Zout |
Hoe maak je vitello tonnato:
- De tonijnsaus kan je al ruim van tevoren maken, laat de tonijn uitlekken.
- Doe het geheel in de blender of bakje waar je met de staafmixer in kan mixen.
- Doe hierbij 5 eetlepels mayonaise
- Staafmixer dit tot het een goede gladde structuur heeft
- Breng de tonijnsaus op smaak met peper, zout en citroensap
- Op een bord leg de sla in een hoopje in het midden, drapeer hierover de plakjes gebraden kalfsfricandeau.
- Strooi hierover de kappertjes en/of optioneel de pijnboompitten
- Druppel hier de zelfgemaakte tonijnsaus over, zodat het goed verdeeld is over de vitello tonnato.
Voila, klaar! Eet smakelijk!
Tip: besprenkel je sla met bijvoorbeeld deze zelfgemaakte sla marinade.
Nog geen reacties