Honing mosterd marinade voor kip

Porties

6

Voorbereidingstijd

2 uur 10 min

Baktijd

40 min

Boodschappenlijstje

  • 5 stuks (ongeveer 400 gram) ‏kippenpoten
  • 2 theelepels ‏Zaanse grove mosterd
  • een scheutje ‏citroensap
  • 3 tenen ‏knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels ‏honing
  • 100 ml ‏olijfolie
  • naar smaak ‏peper en zout

Deze honing mosterd marinade voor kip is na wat uitproberen voor ons een echte favoriet geworden. Een lekkere marinade voor op een kippenpoot, maar ook heerlijk op bijvoorbeeld spareribs of steak! En eigenlijk is het niet eens zo heel erg moeilijk te maken en heb je vaak deze ingrediënten al gewoon in huis.

Ik zie je denken, 2 uur en 10 minuten voorbereiden?! Binnen 10 minuten staat de kip weer in de koelkast om alle smaken op te nemen. Dat duurt ongeveer 2 uur.

Benodigheden:Honing mosterd marinade voor kip 1

  • Een ruime kom om de kip in te marineren
  • Knoflookpers
  • Ovenschaal
  • Plastic folie of een deksel

Bereiding:

  1. Pers als eerste de tenen knoflook
  2. In een ruime kom doe de knoflook, mosterd, citroensap, honing en olijfolie bij elkaar en meng dit even goed en breng op smaak met zout en peper
  3. Leg hier de kip in en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de marinade, laat dit voor twee uur afgedekt in de koelkast goed intrekken.
  4. In de oven: doe de kip in een ruime ovenschaal en zorg dat alle marinade op de kip eroverheen zit. Besprenkel optioneel nog na met wat peper en zout. Bak de kip in een voorverwarmde oven op 200 graden af in ongeveer 35-40 minuten
  5. Voor op de barbecue: bak de kip voor ongeveer 30 minuten op een hete barbecue (goed opletten dat het niet verbrand en check altijd op gaarheid tussendoor en naderhand)

Variatietip op de kip bij deze honing mosterd marinade deze is ook lekker bij andere vleessoorten, zoals: spareribs of steakHoning mosterd marinade voor kip 2Honing mosterd marinade voor kip 3

 

 

 

Deel & Print

100 0 100 Notice: Undefined variable: votes_total in /www/wp-content/themes/recipes-child/single-recipe.php on line 134

3 Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.