Recepten

Honing mosterd marinade voor kip

Honing mosterd marinade voor kip

Deze honing mosterd marinade voor kip is bij ons thuis echt een favoriet. Een super lekkere marinade voor kip, gemaakt met maar een paar ingrediënten.

Het allerlekkerste is om deze marinade een volle dag in te laten trekken. Dan kan de smaak echt goed in de kip trekken. Daarna heerlijk in de oven op de barbecue en genieten maar!

Honing mosterd marinade

Kippenpoten 4 stuks
Grove mosterd 2 theelepels
Citroensap 1 scheutje
Knoflook 3 tenen
Honing 2 eetlepels
Olijfolie 100 ml
Peper snufje
Zout snufje

Wat heb je nodig:


  • Knoflookpers, je shopt hem hier!
  • De kleine sausjes garde, shop je hier!
  • Een ruime ovenschaal of plaat.
  • Plastic folie of een sluitende deksel.

Hoe maak je honing mosterd marinade:


  1. Pers als eerste de tenen knoflook boven de kom.
  2. Doe daar vervolgens ook de mosterd, citroensap, honing en olijfolie bij en meng dit even goed door.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de kip in de kom en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met marinade. Dek de kom af met folie of een goed sluitende deksel.
  5. Laat de marinade voor minimaal 2 uur intrekken in de koelkast (een nachtje intrekken is zelfs nog lekkerder).

Afbakken van de kip:


  1. In de oven: doe de kip in een ruime ovenschaal en zorg dat alle marinade op de kip eroverheen zit. Besprenkel optioneel nog even na met wat peper en zout. Bak de kip in een voorverwarmde oven op 200 graden af in ongeveer 35-40 minuten, draai de kippenpoten halverwege even om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  2. Tip: Wordt je kip te snel bruin? Leg er dan wat aluminiumfolie overheen, zodat het niet verbrand.
  3. Voor op de barbecue: bak de kip voor ongeveer 30 minuten op een hete barbecue (goed opletten dat het niet verbrand en check altijd op gaarheid tussendoor en naderhand)
  4. In de slowcooker: doe de kip met de marinade, een paar aardappeltjes, ui, courgette en cherrytomaatjes in de slowcooker. Bak op een lage stand voor ruim 8 uur. Garneer met lekkere chilisaus.

Porties

4

Voorbereidingstijd

2 uur 10 min

Baktijd

40 min

Beoordeel

98%
8 Reacties
  • Avatar
    Antoinette 12 maanden geleden

    Ik ga de marinade uitproberen met een varkensrollade…lijkt me ook een lekkere combi ?
    Bij het proeven van de marinade kwam ik tot de conclusie dat ie waarschijnlijk ook nog wel eens lekker zou kunnen zijn als dressing over de sla ???
    Dank je wel voor het lekkere recept ??

  • Vanwaar haal je een rode kleur? Ik zie vooral veel kleurloze olie in mijn pan.

    • Ha Joris, heb je het over de rode kleur van de kippenpoten in de pan? Dit is gewoon bruingebakken, er zit geen rode kleur / specerij in de marinade.
      ~Sandra

  • Verkeerd gelezen 2 uur koelkast werd 2 uur oven en de kip zwart.

    • Aj dat is rot, hopelijk lukt hij nu je dit weet de volgende keer wel.
      ~Sandra

  • kippenpootjes zijn lekker

  • Avatar
    Elisabeth 7 jaar geleden

    Lekker

  • Alsjeblieft

Laat een reactie achter