Babi Ketjap
Een rijsttafel is niet compleet zonder babi ketjap. Gelukkig kan je het ook heel goed eten zonder een hele rijsttafel te maken. Heerlijk met kroepoek en atjar.
En het fijnste is nog, het is zo klaar.
Wat heb je nodig:
- Braadpan, bekijk op bol
Babi ketjap
Hamlappen | 500 gram | |
Gembersiroop | 75 ml | |
Ui | 1 | |
Ketjap manis | 150 ml | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Water | 150 ml | |
Sambal oelek | 1/2 theelepel | |
Seroendeng | 1 eetlepel | |
Olijfolie | Scheutje | |
Peper | een snufje | |
Zout | een snufje |
Hoe maak je babi ketjap:
- Snijd de hamlappen in blokjes of reepjes.
- Bestrooi de gesneden hamlappen met zout, peper en het gemberpoeder (Als je siroop gebruikt, dan kan het geheel gelijk in een braadpan.)
- Verhit de olie of bak&braad in een braadpan en bak de hamblokjes bruin.
- Schep de ui en knoflook door het vlees en braad het geheel nog even aan (voeg nu optioneel een halve theelepel sambal toe).
- Giet de ketjap erbij samen met 150 ml water
- Breng het geheel aan de kook en stoof het voor 25 minuten. Dit mag zonder deksel zodat de ketjap saus wat dikker kan worden.
- Serveren in een mooi schaal met wat seroendeng erover. Eet smakelijk!
Eventueel met rijst en snijbonen serveren voor een complete maaltijd die zo klaar is.
Nog geen reacties