Recepten

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Een rijsttafel is niet compleet zonder babi ketjap. Gelukkig kan je het ook heel goed eten zonder een hele rijsttafel te maken. Heerlijk met kroepoek en atjar.

En het fijnste is nog, het is zo klaar.

Babi ketjap

Hamlappen 500 gram
Gembersiroop 75 ml
Ui 1
Ketjap manis 150 ml
Knoflook 2 teentjes
Water 150 ml
Sambal oelek 1/2 theelepel
Seroendeng 1 eetlepel
Olijfolie Scheutje
Peper een snufje
Zout een snufje

Wat heb je nodig:


  • Braadpan, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je babi ketjap:


  1. Snijd de hamlappen in blokjes of reepjes.
  2. Bestrooi de gesneden hamlappen met zout, peper en het gemberpoeder (Als je siroop gebruikt, dan kan het geheel gelijk in een braadpan.)
  3. Verhit de olie of bak&braad in een braadpan en bak de hamblokjes bruin.
  4. Schep de ui en knoflook door het vlees en braad het geheel nog even aan (voeg nu optioneel een halve theelepel sambal toe).
  5. Giet de ketjap erbij samen met 150 ml water
  6. Breng het geheel aan de kook en stoof het voor 25 minuten. Dit mag zonder deksel zodat de ketjap saus wat dikker kan worden.
  7. Serveren in een mooi schaal met wat seroendeng erover. Eet smakelijk!

Eventueel met rijst en snijbonen serveren voor een complete maaltijd die zo klaar is.

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

25 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Nog geen reacties

Laat een reactie achter