Zoete aardappel cake

Zoete aardappel cake

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

1 uur 30 min

Zoete aardappel cake

Eieren 3
Roomboter 150 gram
Lichtbruine bastersuiker 200 gram
Zoete aardappelen 250 gram (geschild)
Pecannoten (of walnoten) 100 gram
Zelfrijzend bakmeel 180 gram
Zout 1 snufje
Kaneel 1 theelepel
Verse nootmuskaat 1/2 theelepel
Speculaas / koekkruiden 1/2 theelepel
Rozijnen (optioneel) 50 gram


Deze zoete aardappel cake klinkt misschien wat gek, maar dit is echt een lekkere cake! Heerlijk zacht met lekkere stukjes noot, zoete aardappel en rozijnen. De koekkruiden geven een heerlijke smaak aan deze cake. Zeker het proberen waard!

Benodigdheden:

  • Cakevorm van 23 cm
  • Garde en een grote kom
  • Rasp

Hoe maak je zoete aardappel cake:

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 150 graden.
  2. Vet de vorm in met een klontje boter
  3. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron
  4. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de boter, geraspte zoete aardappel (rauw) en gehakte pecannoten toe en optioneel de rozijnen.
  5. Zeef de droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, zout, kaneel, nootmuskaat en koekkruiden) in een mengkom en schep ze met een houten of spatel door het eimengsel tot het goed vermengd is.
  6. Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in de oven voor 90 minuten. Een maal uit de oven kan je met een satéprikker checken of de cake gaar is (blijft er geen cake mix achter op de prikker, dan is deze gaar).

Laat de zoete aardappel cake 5 minuten in de vorm staan en stort daarna op een rooster om helemaal af te laten koelen.

Zoete aardappel cake 5Zoete aardappel cake 3Zoete aardappel cake 1

 

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter