Zoete aardappel cake
Deze zoete aardappel cake klinkt misschien wat gek, maar dit is echt een lekkere cake! Heerlijk zacht met lekkere stukjes noot, zoete aardappel en rozijnen.
De koekkruiden geven een heerlijke smaak aan deze cake. Zeker het proberen waard!
Wat heb je nodig:
- Cakevorm van 23 cm, bekijk op bol
- Garde en een grote kom
- Rasp
Zoete aardappel cake
Eieren | 3 | |
Roomboter | 150 gram | |
Lichtbruine bastersuiker | 200 gram | |
Zoete aardappelen | 250 gram | |
Pecannoten | 100 gram | |
Zelfrijzend bakmeel | 180 gram | |
Zout | 1 snufje | |
Kaneel | 1 theelepel | |
Verse nootmuskaat | 1/2 theelepel | |
Koekkruiden | 1/2 theelepel | |
Rozijnen | 50 gram |
Hoe maak je zoete aardappel cake:
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 150 graden.
- Vet de vorm in met een klontje boter
- Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron
- Klop de eieren in een grote kom los en voeg de boter, geraspte zoete aardappel (rauw) en gehakte pecannoten toe en optioneel de rozijnen.
- Zeef de droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, zout, kaneel, nootmuskaat en koekkruiden) in een mengkom en schep ze met een houten of spatel door het eimengsel tot het goed vermengd is.
- Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in de oven voor 90 minuten. Een maal uit de oven kan je met een satéprikker checken of de cake gaar is (blijft er geen cake mix achter op de prikker, dan is deze gaar).
Laat de zoete aardappel cake 5 minuten in de vorm staan en stort daarna op een rooster om helemaal af te laten koelen.
Nog geen reacties