Broodpudding (bodding)
Broodpudding (ook wel bodding genaamd) is een Belgische lekkernij, gemaakt van broodresten. Hierdoor kan je nog een prima oud brood verwerken in een heerlijk toetje. Gemaakt van witbrood, melk, slagroom, ei en suiker. Even bakken in de oven en klaar!
Met dank aan Marianne voor dit heerlijke broodpudding recept!
Wat heb je nodig:
- Ovenvaste bakjes, bekijk op bol
- Keukenmachine
Broodpudding (bodding)
Casino witbrood | 6 sneetjes | |
Eierdooiers | 4 | |
Witte basterdsuiker | 4 eetlepels | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Halfvolle melk | 100 ml | |
Slagroom | 150 ml | |
Poedersuiker | 1 bus |
Hoe maak je broodpudding:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Vet de bakjes in met roomboter, verdeel vervolgens het brood (zonder korstjes) over de bakjes.
- Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker romig en lichtgeel.
- Voeg al kloppend de melk en de slagroom toe. Schenk het roommengsel over het brood. Druk het brood aan zodat de sneetjes het vocht op kunnen nemen.
- Dit kan gerecht kan met of zonder deksel gemaakt worden, plaats deze dan ook optioneel op het pannetje. Zonder deksel wordt de bovenkant van de bodding wat krokanter.
- Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar (ze moeten iets gerezen zijn en zonder deksel zijn ze bruin).
Serveren:
- Bestrooi de bakjes met flink wat poedersuiker om het af te maken.
- Let op! Broodpudding is erg heet als het direct geserveerd wordt.
Tip: vervang het witbrood door suikerbrood, voeg een vleugje kaneel, appeltjes en/of rozijnen toe aan het recept.
Dit gerecht wordt ook wel bread and butterpudding genoemd in het Engels
Nog geen reacties