Broodpudding (bodding)

Broodpudding (bodding)

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Broodpudding (bodding)

casino witbrood 6 sneetjes
eierdooiers 4
witte basterdsuiker 4 eetlepels
vanille suiker 1 zakje
halfvolle melk 100 ml
slagroom 150 ml
poedersuiker (ter garnering) 1 bus


Broodpudding (ook wel bodding genaamd) is een Belgische lekkernij, gemaakt van broodresten, waarvan de origine waarschijnlijk in de Middeleeuwen is terug te vinden. Met dank aan Marianne voor dit heerlijke broodpudding recept!

Benodigdheden:

  • Ovenvaste bakjes of ovenpannetjes (verkrijgbaar bij Xenos, zie foto)ovenpannetje
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Vet de bakjes in met roomboter, verdeel vervolgens het brood (zonder korstjes) over de bakjes.
  3. Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker romig en lichtgeel.
  4. Voeg al kloppend de melk en de slagroom toe. Schenk het roommengsel over het brood. Druk het brood aan zodat de sneetjes het vocht op kunnen nemen.
  5. Dit kan gerecht kan met of zonder deksel gemaakt worden, plaats deze dan ook optioneel op het pannetje. Zonder deksel wordt de bovenkant van de bodding wat krokanter.broodpudding
  6. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar (ze moeten iets gerezen zijn en zonder deksel zijn ze bruin).

Serveren:

  1. Bestrooi de bakjes met flink wat poedersuiker om het af te maken.
  2. Let op! Broodpudding is erg heet als het direct geserveerd wordt.

Tip: vervang het witbrood door suikerbrood, voeg een vleugje kaneel, appeltjes en/of rozijnen toe aan het recept.

Dit gerecht wordt ook wel bread and butterpudding genoemd in het Engels

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter