Varkenshaas met roombrie

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

30 min

Varkenshaas met roombrie

  • 500 gram (2-3 stuks) ‏varkenshaas
  • 200 gram ‏roombrie
  • 100 gram ‏roomboter
  • 3 teentjes ‏knoflook
  • een snufje ‏zout en peper (naar smaak)
  • optioneel: 100 gram ‏katenspek
  • optioneel: 1 theelepel groene ‏pesto

Wat hebben we hier van lopen smullen. Het is niet eens zo moeilijk om een lekker stukje vlees klaar te maken, mjum! Het klinkt erg ingewikkeld, varkenshaas met roombrie, maar het is bijzonder simpel. Hieronder het recept:

Benodigdheden:

  • Satéprikkers of bindtouw
  • Ovenschaal

Voorbereiden:

  1. Snij de varkenshaas in over de lengte. Snij ondertussen de roombrie in plakjes en leg deze in de opening van de varkenshaas. Je kan ook de slager vriendelijk vragen of hij een inkeping in het vlees wil maken, zodat je hem kan vullen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Smeer de ovenschaal in met roomboter.
  3. Schil de knoflookteentjes en pers deze met een knoflookpers. Pak een grote koekenpan en smelt hier de rest van de boter in.
  4. Bak de knoflook even aan en verdeel deze over de varkenshaas.
  5. Strooi vervolgens naar eigen smaak zout en peper eroverheen (aan beide kanten). Maak hem dicht met satéprikkers of bindtouw.
  6. Schroei vervolgens de beide kanten van de varkenshaas dicht in de pan met boter. Als hij mooi bruin is aan alle kanten, leg ze in de ingevette ovenschaal.
  7. Giet hier het restant jus uit de pan eroverheen. Stop je ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 min.

Smullen maar!

Variatie tip: voeg ook een beetje pesto toe aan de brie of omhul het met katenspek, dit geeft ook een heerlijke smaakcombinatie!

Varkenhaas met roombrie 3Varkenhaas met roombrie 2

 

Deel & Print

100 0 100 890

2 Reacties

  1. Hallo Sandra, ik wil het recept, varkenshaas met brie, maken.
    Het bakken hiervan, bedoel je alleen de zijkanten en onderkant van het haasje?
    Blijft het binnenin, na baktijd oven, nog mooi rosé?

    • Hoi Nelly,

      Je bakt de zijkanten, bovenkant en onderkant even aan, zodat hij helemaal dichtgeschroeid is (de sappen blijven dan bewaard in het vlees). Als de varkenshaasjes uit de oven komen, zijn ze wel gaar van binnen, maar nog heerlijk sappig (niet droog).

      Hopelijk geeft dat antwoord op je vraag.
      Groetjes,

      Sandra

Laat een reactie achter