Tiramisu ijs
Een combinatie van 2 verschillende toetjes, tiramisu en ijs. Het smaakt net zoals echte tiramisu, maar dan in een ijs vorm. Het kost wat moeite om te maken. Een ijsmachine scheelt de helft, maar als je het hebt gemaakt moet het ook in één keer op.
Overheerlijk!
Wat heb je nodig
- recept voor custard
- IJsmachine
Tiramisu ijs
Witte basterdsuiker | 30 gram | |
Sterke koffie | 20 ml | |
Custard | 400 gram | |
Mascarpone | 250 gram | |
Lange vingers | 50 gram | |
Amaretto | 20 ml | |
Cacao | een eetlepel |
Hoe maak je tiramisu ijs
- Zet een lekkere sterke bak koffie, of espresso.
- Meng de suiker door de 3 eetlepels koffie en de amaretto en roer totdat de suiker is opgelost.
- Maak vervolgens volgens het recept de custard. Deze mag nog vloeibaar zijn (niet opgesteven).
- Laat de custard iets afkoelen.
- Klop de mascarpone iets door, zodat deze een vla-achtige structuur krijgt.
- Meng deze door de custard en mix even goed door.
- Voeg hier het koffiemengsel aan toe en roer deze tot een egale massa.
- Verkruimel ondertussen de lange vingers tot kleine stukjes.
- Giet dit vervolgens in een diepvries bak of ijsmachine (dit laatste heeft de voorkeur in verband met de ijskristal vorming).
- Roer voor minimaal 3 uur lang om het half uur het ijs (in de ijsmachine hoeft dit natuurlijk niet).
- Na ongeveer 2,5 uur is begint het ijs op te stijven, voeg dan de amaretto aan de kruimels toe en meng deze door het ijs.
- Zet het tiramisu ijs vervolgens terug in de vriezer, maar roer deze niet meer. Bij een ijsmachine voeg dit toe volgens de beschrijving van je machine.
Een paar uur later heb je heerlijk tiramisu ijs! Garneer nog met een paar leuke chocolade krullen om het helemaal af te maken. Een echte afsluiter van een avondje tafelen.
Tip: Als je benieuwd bent naar de normale tiramisu, hier staat het recept.
Nog geen reacties