Tiramisu ijs

Porties

12

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Tiramisu ijs

  • 30 gram ‏witte basterdsuiker
  • 20 ml ‏espresso / sterke koffie
  • 400 ml ‏custard
  • 250 gram ‏mascarpone
  • 50 gram ‏lange vingers
  • 20 ml ‏amaretto
  • een eetlepel ‏cacao (om te garneren)


Een combinatie van 2 verschillende toetjes, tiramisu ijs. Het smaakt net zoals echte tiramisu, maar dan in een ijsvorm. Het kost wat moeite om te maken (met een ijsmachine gaat het echt veel makkelijker), maar is echt heerlijk!

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Zet een lekkere sterke bak koffie, of espresso.
  2. Meng de suiker door de 3 eetlepels koffie en de amaretto en roer totdat de suiker is opgelost.
  3. Maak vervolgens volgens het recept de custard. Deze mag nog vloeibaar zijn (niet opgesteven).
  4. Laat de custard iets afkoelen.
  5. Klop de mascarpone iets door, zodat deze een vla achtige structuur krijgt.
  6. Meng deze door de custard en mix even goed door.
  7. Voeg hier het koffiemengsel aan toe en roer deze tot een egale massa.
  8. Verkruimel ondertussen de lange vingers tot kleine stukjes.
  9. Giet dit vervolgens in een diepvriesbak of ijsmachine (dit laatste heeft de voorkeur in verband met de ijskristalvorming).
  10. Roer voor minimaal 3 uur lang om het half uur het ijs (in de ijsmachine hoeft dit natuurlijk niet).
  11. Na ongeveer 2,5 uur is begint het ijs op te stijven, voeg dan de amaretto aan de kruimels toe en meng deze door het ijs.
  12. Zet het tiramisu ijs vervolgens terug in de vriezer, maar roer deze niet meer. Bij een ijsmachine voeg dit toe volgens de beschrijving van je machine.

Een paar uur later heb je heerlijk tiramisu ijs! Garneer nog met een paar leuke chocolade krullen om het helemaal af te maken. Een echte afsluiter van een avondje tafelen.

Tip: Als je benieuwd bent naar de normale tiramisu, hier staat het recept.

Deel & Print

100 0 100 Notice: Undefined variable: votes_total in /www/wp-content/themes/recipes-child/single-recipe.php on line 134

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.