Recepten

Chocolade taart

Chocolade taart

Chocolade taart

Zelfrijzend bakmeel 250 gram
Kristalsuiker 400 gram
Halfvolle melk 300 ml
Zout 2 snufjes
Roomboter 300 gram
Cacaopoeder 130 gram
Pure chocolade callets 200 gram
Eieren 4 stuks (200 gram)

Dit is oprecht de lekkerste chocolade taart die ik ooit heb geproefd. Hij is stevig, smeeuig, met een lekkere bite van stukjes pure chocolade. Elk hapje smelt in je mond. Je kan met deze basis allerlei lekkere dingen toevoegen, zoals vullen met een jam of een topping van heerlijke chocolade ganache.

Wat heb je nodig?


  • Zeef
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Springvorm of bakpan van 23/24 cm, niet in huis? Je shopt het hier!
  • Pure chocolade callets van Callebaut zijn mijn favoriet, niet in huis? Je shopt ze hier!

Hoe maak je chocolade taart


  1. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht stand.
  2. Bekleed je vorm:
    • smeer de roomboter door de hele vorm.
    • Op de bodem leg je een bakpapiertje.
    • Trek deze over op door de vorm op het bakpapier te zetten, om te trekken met een potlood en uit te knippen binnen de lijntjes.
    • Gooi een schepje bakmeel in de pan en zorg dat de randjes helemaal wit zijn en er geen boter meer zichtbaar is.
    • Overtollig bakmeel mag je weg gooien.
  3. Doe de eieren en de suiker in de mixer kom en mix dit tot het een luchtige massa is geworden.
  4. Vervolgens ga je alle ingrediënten klaar zetten. Begin met de boter: smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.
  5. In een aparte kom meng het zelfrijzend bakmeel, cacao en de zout door elkaar.
  6. Als laatste in weer een aparte kom, giet de melk en de vanille bij elkaar en roer dit even goed door.
  7. Nu staat alles klaar om te mengen bij het ei-suiker mengsel. Begin bij de bloem.
  8. Zet de zeef op de kom en giet hier het bloem-cacao mengsel doorheen, zodat je geen klontjes krijgt. Vouw dit mengsel door elkaar heen, tot je geen klontjes meer ziet.
  9. Giet nu de melk er al roerend bij en vervolgens al roerend de gesmolten boter.
  10. Als laatste kan je de chocolade callets toevoegen, experimenteer met verschillende smaken zoals puur, melk of wit, maar ook walnoten of hazelnoten kunnen erg lekker zijn in deze taart.
  11. Vul de vorm met de mix en bak je chocolade taart voor ongeveer 60-70 minuten gaar. Als je de taart in het midden indrukt en het iets terug veert is de taart gaar.
  12. Haal de chocolade taart uit de vorm en laat goed afkoelen op een rooster.

Tips:

  • Het is een hele machtige taart, snij kleine stukjes
  • Een lekkere dot slagroom is echt heerlijk bij deze taart
  • Deze chocolade taart is ook heerlijk als dessert taart met een bolletje vanille ijs
  • Halveer het recept voor een kleinere versie van deze taart (18cm vorm)
Chocolade taart

Porties

24

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

1 uur 5 min

Beoordeel

0%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter