Chocolade taart
Dit is oprecht de lekkerste chocolade taart die ik ooit heb geproefd. Hij is stevig, smeeuig, met een lekkere bite van stukjes pure chocolade. Elk hapje smelt in je mond. Je kan met deze basis allerlei lekkere dingen toevoegen, zoals vullen met een jam of een topping van heerlijke chocolade ganache.
Wat heb je nodig?
- Springvorm 24 cm, bekijk op bol
- Pure chocolade Callebaut, bekijk op bol
- Zeef
- Mixer
- Bakpapier
Chocolade taart
250 gram | Zelfrijzend bakmeel | |
400 gram | Kristalsuiker | |
300 ml | Halfvolle melk | |
2 snufjes | Zout | |
300 gram | Roomboter | |
130 gram | Cacaopoeder | |
200 gram | Pure chocolade | |
200 gram | Eieren |
Hoe maak je chocolade taart
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht stand.
- Bekleed je vorm, op de bodem leg je een bakpapiertje.
- Smeer de roomboter door de hele vorm.
- Trek deze over op door de vorm op het bakpapier te zetten, om te trekken met een potlood en uit te knippen binnen de lijntjes.
- Gooi een schepje bloem in de pan en zorg dat de randjes helemaal wit zijn en er geen boter meer zichtbaar is. Overtollig bakmeel mag je weg gooien.
- Doe de eieren en de suiker in de mixer kom en mix dit tot het een luchtige massa is geworden.
- Vervolgens ga je alle ingrediënten klaar zetten. Begin met de boter: smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.
- In een aparte kom meng het zelfrijzend bakmeel, cacao en de zout door elkaar.
- Als laatste in een aparte kom, zet de melk alvast klaar.
- Nu staat alles klaar om te mengen bij het ei-suiker mengsel. Begin bij de bloem.
- Zet de zeef op de kom en giet hier het bloem-cacao mengsel doorheen, zodat je geen klontjes krijgt. Vouw dit mengsel door elkaar heen, tot je geen klontjes meer ziet.
- Giet nu de melk er al roerend bij en vervolgens al roerend de gesmolten boter.
- Als laatste kan je de chocolade callets toevoegen, experimenteer met verschillende smaken zoals puur, melk of wit, maar ook walnoten of hazelnoten kunnen erg lekker zijn in deze taart.
- Vul de vorm met de mix en bak je chocolade taart voor ongeveer 60-70 minuten gaar. Als je de taart in het midden indrukt en het iets terug veert is de taart gaar.
- Haal de chocolade taart uit de vorm en laat goed afkoelen op een rooster.
Tips:
- Het is een hele machtige taart, snij kleine stukjes
- Een lekkere dot slagroom is echt heerlijk bij deze taart
- Deze chocolade taart is ook heerlijk als dessert taart met een bolletje vanille ijs
- Halveer het recept voor een kleinere versie van deze taart (18cm vorm)
De vanille staat niet vermeld in de ingrediëntenlijst.
Hoeveel moet erbij?
Hi Regina, als je het lekker vind kan je 1 theelepel vanille smaakstof toevoegen. Ik zag dat het verkeerd in het recept stond, dus ik heb het eruit gehaald. ~Sandra