Mini frikandel broodjes

Mini frikandel broodjes
Bladerdeeg | 6 velletjes | |
Frikandellen | 3 | |
Curry | 100ml | |
Water | 1 bekertje | |
Eigeel | 1 |
Super lekker en makkelijk om zelf te maken: mini frikandel broodjes. Hieronder lees je hoe je ze maakt!
Wat heb je nodig:
- Bakkwastje, niet in huis? Je shopt hem hier
- Vork
Hoe maak je mini frikandel broodjes
- Haal je bladerdeeg en frikandellen uit de vriezer en leg ze naast elkaar om te ontdooien
- Snij de frikandellen in 4 gelijke stukken
- Snij je vellen bladerdeeg ook in 4 gelijke vierkantjes
- Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht
- In het midden van je bladerdeeg vierkantje leg je ongeveer 1 theelepeltje curry
- Leg daarop je frikandel
- Het dakje maken is ook heel makkelijk, het andere vierkantje snij je in maar net niet helemaal tot over de randjes, zodat je streepjes krijgt in het midden (zie foto)
- Bestrijk nu de randjes met wat water om het dakje er goed op te laten plakken
- Plak eerst de ene kant vast en druk aan met een vork
- Trek daarna de andere kant iets uit om goed aan te laten sluiten op de andere kant, druk deze ook aan met een vork
- Daarna druk je de andere twee kanten ook aan met je vork, dit voorkomt dat de curry eruit kan lopen
- Leg je mini frikandelbroodjes op een ruime met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk je broodjes met een klein beetje eigeel
- Bak je broodjes af in ongeveer 15 minuten
- Het lekkerst als ze nog warm zijn

