Mini frikandel broodjes
Deze mini frikandel broodjes zijn heel gemakkelijk te maken. Lekker bij een high tea, voor de lunch of gewoon als snack. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze super lekkere frikandel broodjes in elkaar te zetten.
Mijn kinderen maken deze graag helemaal zelf, en met dit recept kunnen ze dat nu ook doen. Alleen bij de oven helpen wij vaak nog even. Hieronder lees je hoe je ze maakt:
Wat heb je nodig:
- Bak kwastje, bekijk op bol
- Vork
Mini frikandel broodjes
6 velletjes | Roomboter bladerdeeg | |
3 | Frikandellen | |
100ml | Curry | |
1 bekertje | Water | |
1 | Eigeel |
Hoe maak je mini frikandel broodjes
- Haal je bladerdeeg en frikandellen uit de vriezer en leg ze naast elkaar om te ontdooien
- Snij de frikandellen in 4 gelijke stukken
- Snij je vellen bladerdeeg ook in 4 gelijke vierkantjes
- Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht
- In het midden van je bladerdeeg vierkantje leg je ongeveer 1 theelepeltje curry
- Leg daarop je frikandel
- Het dakje maken is ook heel makkelijk, het andere vierkantje snij je in maar net niet helemaal tot over de randjes, zodat je streepjes krijgt in het midden (zie foto)
- Bestrijk nu de randjes met wat water om het dakje er goed op te laten plakken
- Plak eerst de ene kant vast en druk aan met een vork
- Trek daarna de andere kant iets uit om goed aan te laten sluiten op de andere kant, druk deze ook aan met een vork
- Daarna druk je de andere twee kanten ook aan met je vork, dit voorkomt dat de curry eruit kan lopen
- Leg je mini frikandelbroodjes op een ruime met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk je broodjes met een klein beetje eigeel
- Bak je broodjes af in ongeveer 15 minuten
- Het lekkerst als ze nog warm zijn
Nog geen reacties