Appelflappen

Appelflappen
Appel | 1 | |
Kaneel | 1 theelepel | |
Vanillesuiker | 1 theelepel | |
Citroensap | 1 theelepel | |
Bladerdeeg | 4 velletjes | |
Water | 1 kopje | |
Kristalsuiker | 200 gram |
Iets van vroeger, zelf appelflappen maken. Daarom moest ik van mijn kinderen het recept uitschrijven, zodat ze het ook zelf kunnen maken, zonder hulp van mama. Dus bij deze:
Wat heb je nodig:
- Bak kwastje, niet in huis? Je shopt hem hier
- Vork
Hoe maak je appelflappen
- Haal je bladerdeeg uit de vriezer en leg ze naast elkaar om te ontdooien
- Snij ondertussen een appeltje in kleine blokjes en doe deze in een schaal
- Strooi hier wat kaneel, vanillesuiker en een scheutje citroensap overheen en roer even goed door elkaar
- Zet een ruime schaal of groot bord klaar en strooi daarop “+/- 200 gram kristalsuiker
- Zet ook een klein bekertje water klaar om de randjes straks goed aan elkaar te kunnen plakken
In elkaar zetten
- Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht
- Bekleed je bakplaat met bakpapier
- Zijn je bladerdeeg vellen helemaal ontdooit, schep dan in het midden een klein lepeltje van de appelmix
- Je gaat straks diagonaal vouwen, dus met een beetje water smeer je de boven en rechter rand van het bladerdeeg in.
- Vouw nu diagonaal de flap dicht en druk met een vork even na
- Besprenkel de bovenkant van de appelflap met water en leg deze in de kristalsuiker
- Leg je appelflap op een bakplaat en herhaal dit tot al je appelflappen klaar zijn
- Bak nu voor ongeveer 15 minuten je appelflappen mooi lichtbruin
- Laat ze even goed afkoelen voor je ze gaat eten.
- Het leuke is: ze smaken net zoals bij de bakker 😉
