Appelflappen
Iets van vroeger: zelf appelflappen maken. Ik werd vriendelijk gevraagd door mijn kinderen om dit recept uit te schrijven, zodat ze het ook zelf kunnen maken, zonder hulp van mama.
Dus bij deze de lekkerste appelflappen helemaal zelf gemaakt:
Wat heb je nodig:
- Bak kwastje, bekijk op bol
- Vork
Appelflappen
Appel | 1 | |
Kaneel | 1 theelepel | |
Vanillesuiker | 1 theelepel | |
Citroensap | 1 theelepel | |
Roomboter bladerdeeg | 4 velletjes | |
Water | 1 kopje | |
Kristalsuiker | 200 gram |
Hoe maak je appelflappen
- Haal je bladerdeeg uit de vriezer en leg ze naast elkaar om te ontdooien
- Snij ondertussen een appeltje in kleine blokjes en doe deze in een schaal
- Strooi hier wat kaneel, vanillesuiker en een scheutje citroensap overheen en roer even goed door elkaar
- Zet een ruime schaal of groot bord klaar en strooi daarop “+/- 200 gram kristalsuiker
- Zet ook een klein bekertje water klaar om de randjes straks goed aan elkaar te kunnen plakken
In elkaar zetten
- Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht
- Bekleed je bakplaat met bakpapier
- Zijn je bladerdeeg vellen helemaal ontdooit, schep dan in het midden een klein lepeltje van de appelmix
- Je gaat straks diagonaal vouwen, dus met een beetje water smeer je de boven en rechter rand van het bladerdeeg in.
- Vouw nu diagonaal de flap dicht en druk met een vork even na
- Besprenkel de bovenkant van de appelflap met water en leg deze in de kristalsuiker
- Leg je appelflap op een bakplaat en herhaal dit tot al je appelflappen klaar zijn
- Bak nu voor ongeveer 15 minuten je appelflappen mooi lichtbruin
- Laat ze even goed afkoelen voor je ze gaat eten.
- Het leuke is: ze smaken net zoals bij de bakker.
Nog geen reacties