Gewokte groente met zeebiet

Gewokte groente met zeebiet
Zeebiet / strandbiet | 200 gram | |
Spinazie | 200 | |
Knoflook | 1 teentje | |
Ui | 1 fijngesneden | |
Zout | snufje | |
Gembersiroop | 1 eetlepel | |
Ketjap manis | 2 eetlepels |
In onze moestuin hebben wij dit jaar zeebiet of ook wel strandbiet geoogst. Strandbiet is een niet zo´n bekende groente en ook niet overal verkrijgbaar. Zeebiet is afkomstig van de suikerbieten soort, het blad kan je rauw eten en heeft een knapperige bite, maar ook gewokt is deze erg lekker. Er werd bij ons veel gevraagd om een lekker recept met zeebiet, daarom hierbij onze variant: gewokte groente met zeebiet, lekker gewokt met een uitje, knoflook en een scheutje ketjap.
Gewokte groente met zeebiet
- Je start met de voorbereiding: het snijden van de ui, knoflook, paprika, zeebiet en spinazie in reepjes.
- Wok de ui en knoflook met de paprika voor een minuutje in de pan
- Doe hier nu ook de reepjes zeebiet en spinazie bij in
- Wok tot je bladgroente zacht geworden zijn, dit duurt maar een paar minuutjes
- Voeg een scheutje ketjap en gembersiroop toe en breng op smaak met wat zout
- Serveer in een mooie kom of direct op je bord

