Recepten

Gewokte groente met zeebiet

Gewokte groente met zeebiet

In onze moestuin hebben wij dit jaar zeebiet of ook wel strandbiet geoogst. Strandbiet is een niet zo´n bekende groente en ook niet overal verkrijgbaar. Zeebiet is afkomstig van de suikerbieten soort, het blad kan je rauw eten en heeft een knapperige bite, maar ook gewokt is deze erg lekker.

Er werd bij ons op de tuin veel gevraagd om een lekker recept met zeebiet, daarom hierbij onze variant: gewokte groente met zeebiet, lekker gewokt met een uitje, knoflook en een scheutje ketjap.

Gewokte groente met zeebiet

Zeebiet / strandbiet 200 gram
Spinazie 200
Knoflook 1 teentje
Ui 1 fijngesneden
Zout snufje
Gembersiroop 1 eetlepel
Ketjap manis 2 eetlepels

Gewokte groente met zeebiet


  1. Je start met de voorbereiding: het snijden van de ui, knoflook, paprika, zeebiet en spinazie in reepjes.
  2. Wok de ui en knoflook met de paprika voor een minuutje in de pan
  3. Doe hier nu ook de reepjes zeebiet en spinazie bij in
  4. Wok tot je bladgroente zacht geworden zijn, dit duurt maar een paar minuutjes
  5. Voeg een scheutje ketjap en gembersiroop toe en breng op smaak met wat zout
  6. Serveer in een mooie kom of direct op je bord

Probeer ook eens deze lekkere salade: Salade niçoise!

Porties

2

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter